Έτσι θα μπορούσαν οι αράχνες να αφανίσουν τους ανθρώπους μέσα σε ένα χρόνο

Αυτό το κείμενο δεν ενδείκνυται για όσους έχουν αραχνοφοβία.

Και θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας θρίλερ. Ιδέες δίνουμε... Παρόλα αυτά, τα δεδομένα που παρουσιάζονται προέρχονται από επιστημονική έρευνα.

Η οποία τι λέει;

Ότι πολύ απλά, αν κάποια στιγμή, με κάποιο εξωφρενικό τρόπο, οι αράχνες της Γης αποφάσιζαν να συνεργαστούν, θα μπορούσαν να αφανίσουν τον άνθρωπο από τον πλανήτη, μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Η έρευνα έγινε από τον Martin Nyffeler από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στη Ελβετία και από τον Klaus Birkhofer του Πανεπιστημίου του Λουντ της Σουηδίας.

Η διατριβή τους δημοσιεύθηκε στο The Science of Nature. Συμπεραίνουν πως οι αράχνες καταφέρνουν να καταναλώσουν 400 με 800 τόνους "θηραμάτων" τους κάθε ημερολογιακό έτος. Αυτή είναι η ποσότητα κρέατος που καταναλώνουν όλοι οι άνθρωποι μαζί ετησίως. Συγκεκριμένα, οι 400 τόνοι κρέατος είναι ακριβώς όσοι καταναλώνει το ανθρώπινο είδος κάθε 12 μήνες.

Οι αράχνες τρώνε περίπου το 10 τοις εκατό του σωματικού τους βάρους κάθε μέρα. Αντιθέτως, οι άνθρωποι που συνολικά ζυγίζουν 287 τόνους σύμφωνα με το National Center for Biotechnology, καταναλώνουν λιγότερους τόνους τροφής απ' ό,τι όλες οι αράχνες μαζί.

Φανταστείτε λοιπόν τί θα γινόταν αν οι αράχνες αποφάσιζαν να καταναλώσουν την ίδια τροφή με τους ανθρώπους. Ευτυχώς όμως, οι οκτάποδοι φίλοι μας προτιμούν τα έντομα και διατηρούν τη διατροφική αλυσίδα του πλανήτη σε μια ισορροπία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλες οι αράχνες είναι σαρκοφάγες. Το 2009 ανακαλύφθηκε ένα είδος αράχνης που είναι σχεδόν αποκλειστικά φυτοφάγο αλλά δεν έχει πόδια, αν και ανήκει στα περίπου 40.000 είδη σαρκοβόρων αραχνών.

Επίσης, για τους περισσότερους ανθρώπους ο φόβος των αραχνών είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι οι ίδιες οι αράχνες. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο έχουν αναπτύξει έναν απίθανο τρόπο για να "θεραπεύσουν" την αραχνοφοβία από τους ασθενείς, βάζοντάς τους να κοιτάζουν εικόνες με αντικείμενα που θυμίζουν αράχνη. Το πείραμα είχε ποσοστό επιτυχίας 92%.

Keywords
Τυχαία Θέματα