Εξεταστική Επιτροπή για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο προτείνει η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ- Ερώτηση Φώφης στον Κυριάκο

Η Φώφη ...παίρνει το όπλο της, με το Κίνημα Αλλαγής να αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών, μετά και την τροπολογία που κατέθεσε το απόγευμα της Κυριακής για την προστασία της κύριας κατοικίας των οικονομικά ασθενέστερων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς.

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καταθέτει πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς εισήλθε η χώρα στο Μνημόνιο, η έρευνα της οποίας δεν θα περιορίζεται στην “περίοδο Βαρουφάκη” (όπως έλεγε προεκλογικά

η Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν το έπραξε μετεκλογικά), αλλά θα ξεκινάει από το 2001, ώστε να περιλαμβάνει τόσο την περίοδο Σημίτη, όσο και τη θητεία του Κώστα Καραμανλή, αλλά και των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα. Για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, βεβαίως, απαιτούνται υπογραφές 60 βουλευτών, δύναμη που δεν διαθέτει η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, το οποίο θα καλεί τα άλλα κόμματα να τη συνυπογράψουν, πρωτίστως τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, δεν προτίθεται να υπογράψουν, με τη Χαριλάου Τρικούπη να τα κατηγορεί ότι δεν θέλουν τη σύσταση Εξεταστικής προκειμένου να μην αποδειχθούν οι ευθύνες τους και σε μια “ιδιότυπη συναλλαγή” το ένα καλύπτει το άλλο- ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο Καραμανλή και η ΝΔ την περίοδο Τσίπρα!

Ταυτόχρονα, η Φώφη Γεννηματά καταθέτει ερώτηση στην “Ώρα του πρωθυπουργού” προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το προσφυγικό, με τη Χαριλάου Τρικούπη να επιμένει πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην “απαλλαγή” της Ευρώπης από την αντιμετώπιση του προβλήματος. Την κατηγορεί, μάλιστα, πως “δίνει όρκους πίστης στην τήρηση των δεσμεύσεων Τσίπρα” τόσο για το προσφυγικό, όσο και για τα πλεονάσματα, αποδεικνύοντας, ίσως -και χωρίς να το επιδιώκει- πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι είναι στην αντιπολίτευση, παραμένει ακόμα ως ο βασικός αντίπαλός της.

“Φυγή προς τα εμπρός”

Η Φώφη Γεννηματά, ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στις 24 και 25 Νοεμβρίου, επιλέγει τη “φυγή προς τα εμπρός”, υποβαθμίζοντας ένα Συνέδριο, που όσο πιο απαρατήρητο περάσει, τόσο καλύτερα θεωρείται ότι θα είναι για την ηγεσία του κόμματος. Με το Συνέδριο, προς το παρόν, στο προσκήνιο, ασχολούνται τα οργανωτικά στελέχη του κόμματος, καθώς προσπαθούν, μεταξύ άλλων να ξεκαθαρίσουν, ποιοι από όσους συμμετέχουν ως αντιπρόσωποι παραμένουν ακόμα στο ΠΑΣΟΚ-κάποιοι εξ αυτών έχουν μετακινηθεί όχι τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο κυρίως προς τη ΝΔ, καταλαμβάνοντας, μάλιστα, θέσεις και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ή τον κρατικό μηχανισμό. Η επικεφαλής του κόμματος, που την Τετάρτη θα μεταβεί στην Τρίπολη, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση Επιμελητηρίων, θα ασχοληθεί με το Συνέδριο, μετά το προσεχές Σαββατοκύριακο...

Keywords
Τυχαία Θέματα