Φιλοπάππου: Υπεύθυνοι για ακόμη 10 ληστείες οι δολοφόνοι του 25χρονου

Παρότι εξιχνιάστηκε η ληστεία που οδήγησε στην δολοφονία του άτυχου 25χρονου φοιτητή στου Φιλοπάππου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, δύο Πακιστανοί 17 και 28 ετών και ο 25χρονος Ιρακινός συνεργός τους που ομολόγησαν και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από την 23χρονη φίλη του θύματος από την Πορτογαλία, η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής σε βάρος τους και για τυχόν άλλες παρόμοιες ενέργειες, συνεχίζεται.

Από την έως τώρα έρευνα λοιπόν, ήδη οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την εγκληματική τους δραστηριότητα, έχουν καταλήξει πως είναι

υπεύθυνοι για ακόμη 10 ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του Φιλοπάππου και ακόμη δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους, που όταν ενδεχομένως γίνει αυτό, αφού το έχει αιτηθεί στην Εισαγγελία η Αστυνομία, ίσως να υπάρξουν και άλλα θύματα που να αναγνωρίσουν στο πρόσωπο των συλληφθέντων τα υπεύθυνα πρόσωπα και για τις δικές τους περιπτώσεις. Η έρευνα βεβαίως για τυχόν ανάλογες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Αναφορικά με την ληστεία που οδήγησε στη δολοφονία του 25χρονου φοιτητή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση όταν η κοπέλα ανάμεσα σε 150 φωτογραφίες συλληφθέντων και προσαχθέντων Ασιατών από την περιοχή για ανάλογες περιπτώσεις, αναγνώρισε τους τρεις δράστες, σε μία από τις τελευταίες πολλές φορές που είδε ξανά και ξανά τις φωτογραφίες, όταν πλέον ξεχώρισαν κάπου 20 από αυτές οι αστυνομικοί, από την περιγραφή που είχε δώσει, καθώς αρχικά βρισκόταν ακόμη σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε να τους αναγνωρίσει.

Μέγιστη ήταν η συμβολή και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που ταυτοποίησε τα αποτυπώματα του Ιρακινού σε μία σακούλα που χρησιμοποίησαν και βρέθηκε στο σημείο, μαζί με σπασμένα μπουκάλια.

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή πήραν αποτυπώματα και ίχνη γενετικών υλικών από την τσάντα της κοπέλας, το κινητό του θύματος και τα ρούχα τους και συνέλεξαν αντικείμενα και θραύσματα μπουκαλιών από το σημείο.

Οι δράστες παραδέχτηκαν ότι απείλησαν την κοπέλα και τον φίλο της με σπασμένα μπουκάλια και μαχαίρι, αλλά δεν παραδέχτηκαν πως είχαν πρόθεση να σκοτώσουν κανέναν και πως το θύμα ουσιαστικά για να τους αποφύγει κατά την συμπλοκή παραπάτησε και έπεσε στο κενό. Βεβαίως, ακόμα και έτσι να είναι δεν καταφέρνουν κάτι αφού νομικά υπάρχει αιτιώδης συνάφεια που οδήγησε στον θάνατο του παιδιού, οπότε η ανθρωποκτονία είναι δεδομένη.

Βεβαίως, οι αστυνομικοί αμφισβητούν και αυτόν τον ισχυρισμό καθώς θεωρούν ότι υπήρξε πάλη κάτι που προέκυψε από τις αλυσίδες που φορούσε στο λαιμό το θύμα, οι οποίες έσπασαν από απότομο τράβηγμα και μάλιστα μία την πήραν μαζί τους, άρα έχουν αποδείξεις ούτως ή άλλως οι αστυνομικοί ότι υπήρξε πάλη.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες του δεκαπενταύγουστου, το θύμα και η 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή. Στις 22:50 περίπου, τους πλησίασαν οι δυο Πακιστανοί, ζητώντας τους τσιγάρο. Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τον Ιρακινό, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα. Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρείς αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, υπό την απειλή αυτή και από τη πάλη που ακολούθησε, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη, κάλεσε την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δράστες ήταν σεσημασμένοι. Πιο σκληρός φαίνεται ο 17χρονος που είχε συλληφθεί στις αρχές του χρόνου στο κέντρο για ληστεία και για τον νόμο περί όπλων και για παράνομη είσοδο τη χώρα και είχε αφεθεί ελεύθερος από τη Δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους όπως και ο Ιρακινός που είχε συλληφθεί για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ο ενήλικος Πακιστανός είχε κατηγορίες μόνο για την παράνομη είσοδο στη χώρα και είχε κάνει αίτημα για παροχή πολιτικού ασύλου ενώ και οι τρεις είχαν αρχικά συλληφθει με άλλα ονόματα από αυτά που δηλώνουν τώρα.

Οι αστυνομικοί αμφισβητούν πάντως την ηλικία που δηλώνει ο «17χρονος» αλλά είναι θέμα της Δικαιοσύνης αν θα ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από ανθρωπολόγο για την ακριβή του ηλικία.

Δυστυχώς λοιπόν είχε γίνει αυτό ακριβώς που πίστευαν από την Αρχή οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση, αναφορικά με την στάση της Δικαιοσύνης, όπως δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει με πλήθος ανάλογων περιπτώσεων όπου η χαλαρή αντιμετώπιση, οδήγησε στην αποθράσυνση και σε κλιμάκωση της βίας σε χειρότερα περιστατικά, αλλά ακόμα στάση δεν έχει αλλάξει ούτε η Πολιτεία ούτε η Δικαιοσύνη…

Με το που ξεκαθάρισαν λοιπόν οι διωκτικές Αρχές και ταυτοποίησαν τους δράστες, άρχισε η μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό τους με συνεχείς έρευνες στο κέντρο της Αθήνας, προσαγωγές υπόπτων και ενημέρωση των Αρχών στα σύνορα και την υπόλοιπη επικράτεια, αφού όπως προέκυψε οι δύο Πακιστανοί αρχικά πήγαν στη Θήβα από εκεί βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, πήγαν στην Ειδομένη όπου επιχείρησαν χθες το απόγευμα να περάσουν τα σύνορα για τα Σκόπια, τους εντόπισαν οι ντόπιοι συνοριοφύλακες μαζί με το κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που είχε μεταβεί στην περιοχή και τους συνέλαβαν. Σημειώνεται ότι οι άντρες αυτού του κλιμακίου έμειναν ξάγρυπνοι επί 5 μερόνυχτα μέχρι να τους εντοπίσουν και πραγματοποιούσαν συνεχώς ελέγχους σε πρόχειρους καταυλισμούς που έστηναν ομοεθνείς τους στην ευρύτερη περιοχή, στην προσπάθειά τους επίσης να περάσουν τα σύνορα.

Αναφορικά με τον Ιρακινό συνεργό τους, εντόπισαν αρχικά το κρησφύγετο του στο Μοναστηράκι, τον έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση γιατί ήθελαν να τους συλλάβουν όλους μαζί και μόλις νόμιζε ότι είναι ασφαλής, ξεθάρρεψε και άρχισε χθες το βράδυ να περιφέρεται ξανά στο κέντρο της Αθήνας, τότε τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Ιδιαίτερη ήταν και η βοήθεια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που ανέλαβε να συγκεντρώσει τις πληροφορίες και τα στοιχεία για την «δεξαμενή» υπόπτων που χρειάζονταν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής από τους προσαχθέντες και συλληφθέντες για ανάλογες ληστείες στην περιοχή, καθώς μέσα από αυτή την τράπεζα δεδομένων έφτασαν στους δράστες οι αστυνομικοί που ερευνούσαν αδιάκοπα αυτή την υπόθεση, προσφέροντας έστω γι αυτό ικανοποίηση στους τραγικούς γονείς του αδικοχαμένου παιδιού, την περίπτωση του οποίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής χειρίστηκαν σαν να ήταν δικό τους παιδί…

Keywords
Τυχαία Θέματα