Φιλοσοφική: Η αλυσίδα των καθηγητών και η αίθουσα του Ρουβίκωνα που σφραγίστηκε

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άτομα που βρίσκονταν από νωρίς στο Πανεπιστήμιο, περίπου στις 10:00 φοιτητές και άτομα που πρόσκεινται στον Ρουβίκωνα έφτασαν έξω από την αίθουσα 516, όπου ο Ρουβίκωνας είχε προαναγγείλει πως θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι τη 13:00.

Εκεί βρίσκονταν ήδη καθηγητές που είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα από νωρίς το πρωί, ώστε να μην επιτρέπει η είσοδος στα μέλη του Ρουβίκωνα. Μάλιστα με πρωτοβουλία της Κοσμητείας, η πόρτα της αίθουσας που είχε βαφτεί τις προηγούμενες ημέρες στα χρώματα του Ρουβίκωνα,

είχε βαφτεί κατά τη διάρκεια τς νύχτας ώστε να επανέλθει στο προηγούμενο της χρώμα.

Εκεί, επικράτησε για αρκετή ώρα λεκτική ένταση ενώ υπήρξαν και κάποια σπρωξίματα, χωρίς ωστόσο αυτό να γενικευτεί. Λίγη ώρα αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν με όσους είχαν διάθεση να μπουν στην αίθουσα αποχώρησαν και οι καθηγητές με την υποστήριξη ορισμένων φοιτητών παρέμειναν στο σημείο συμβολικά μέχρι τις 13:00 όποτε και υπήρχε η λήξη του «ωραρίου λειτουργίας» που είχε ανακοινώσει ο Ρουβίκωνας.

Έξω από το γραφείο 516 επικρατεί πλέον ηρεμία, ενώ βρέθηκαν και διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι συζήτησαν σε ήρεμο κλίμα με τους καθηγητές, δηλώνοντας ωστόσο πως «τασσόμαστε στην πλευρά των αγωνιζομένων φοιτητών» κι πως «τα πρόβλημα των ΑΕΙ είναι αλλά και όχι οι φοιτητικές πολιτικές ομάδες, η πολιτική δράση και η ελεύθερη έκφραση γνώμης υπέρ των κοινωνικών κι πολιτικών δικαιωμάτων».

Στιγμάτισαν δε το γεγονός πως κατά την άποψη τους οι πρυτανικές αρχές, η Κοσμητεία της σχολής και το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικοί Προσωπικού του ΕΚΠΑ «δεν βλέπουν κανέναν λόγο να ασχοληθούν με ό,τι πραγματικά θέτει σε κίνδυνο το Πανεπιστήμιο, το εργατικό και φοιτητικό του δυναμικό».

Πάντως, μιλώντας στο News 24/7, η Μαρίζα Φοντοπούλου, Πρόεδρος και καθηγήτρια στο τμήμα Φιλοσοφικής, είπε πως υπήρξε ένταση χωρίς να υπάρξει βία ή σπασίματα. «Είμαστε εκεί γιατί ο χώρος δεν ανήκει στους φοιτητές-μέλη του Ρουβίκωνα και έπρεπε να ξαναγυρίσει στην αρμοδιότητα και κατοχή της Φιλοσοφικής» συμπλήρωσε δε, πως οι διεκδικήσεις των φοιτητών καλώς γίνονται ωστόσο αυτό ήταν ένα λάθος εργαλείο και θα πρέπει να γίνει συζήτηση. «Πρέπει να τους ακούσουμε. Είναι φοιτητές μας» είπε η κυρία Φοντοπούλου.



Keywords
Τυχαία Θέματα