Γ. Πρωτόπαππας: Τα παιδικά χωριά SOS επιβαρύνθηκαν με φόρο ύψους 155.000 ευρώ το 2017

"Με φόρο της τάξης των 155.000 ευρώ επιβαρύνθηκαν τα παιδικά Χωριά SOS την προηγούμενη χρόνια. Με τα χρήματα αυτά, τα Χωριά SOS θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν στις δομές τους άλλα 30 παιδιά που έχουν ανάγκη υποστήριξης" δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο γενικός διευθυντής του ιδρύματος Γιώργος Πρώτοπαππας.

Αν και δεν πρόκειται για κερδοσκοπική επιχείρηση, αλλά για φιλανθρωπικό οργανισμό, εξαιτίας των Μνημονιακών μέτρων του 2011,

τα παιδικά Χωριά SOS φορογήθηκαν για την κάθε είδους δωρεά που έλαβαν για τα έσοδα από Κληροδοτήματα και την κατοχή των ακινήτων που διαθέτουν. Η Ελλάδα είναι η μόνο χώρα της ΕΕ που φορολογεί τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς πρόσθεσε ο Γ. Πρωτόπαπας, με τα Παιδικά Χωριά SOS να έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της φροντίδας παιδιών, αλλά πρόσφατα και βρεφών -με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νιάρχος- που είτε έχουν κακοποιηθεί είτε οι οικογένειες τους δεν μπορούν να τα συντηρήσουν. "Η πικρή επικαιρότητα με τις δολοφονίες βρεφών επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ρόλου των Παιδικών Χωριών SOS" υπογράμμισε.

Ο φορέας αναζητεί αυτές τις ημέρες Μητέρες SOS που θα αναλάβουν τη φροντίδα και το μεγάλωμα των παιδιών στα τέσσερα Παιδικά Χωριά SOS που λειτουργούν στη Βάρη, στο Πλαγιάρι στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη και στο Ηράκλειο. Το τελευταίο διάστημα τα Παιδικά Χωριά SOS δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον αριθμό αιτημάτων που έχουν δεχτεί για την προστασία και φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς ο αριθμός των Μητέρων SOS είναι περιορισμένος.

Συγκεκριμένα, αυτήν την περίοδο υπάρχει ανάγκη για τουλάχιστον 10 νέες θέσεις εργασίας για το ρόλο της Μητέρας SOS. Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να είναι 35-50 ετών, χωρίς δικά τους παιδιά μικρής ηλικίας που έχουν την ανάγκη από την καθημερινή φροντίδα της μητέρας τους, να είναι απόφοιτοι Λυκείου, με καλή σωματική και ψυχική υγεία και με δυνατότητα σταθερής παραμονής στο Χωριό.

"Τα Παιδικά Χωριά SOS παρέχουν ικανοποιητικό μισθό και ασφάλιση, ετήσια άδεια και οχτώ ρεπό το μήνα, διαμονή σε σύγχρονη κατοικία, καθώς επίσης συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση. Το πιο σημαντικό όμως που προσφέρεται είναι η αδιαπραγμάτευτη αγάπη των παιδιών που έχουν τόσο ανάγκη μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά" κατέληξε ο Γ. Πρωτόπαππας.

Keywords
Τυχαία Θέματα