Γιος καθαρίστριας: Είναι πολύτεκνη. Πλαστογράφησε το απολυτήριο για να μας ζήσει

Το ζήτημα αποφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας, η οποία κρατείται στις φυλακές Θηβών μετά από πλαστογράφηση απολυτηρίου δημοτικού έχει απασχολήσει έντονα και απολύτως εύλογα την κοινή γνώμη της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες.

"Είναι πολύτεκνη η μητέρα μου, μεγαλώνοντας ήταν στο ορφανοτροφείο, μεγάλωσε, δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές ποτέ, παρόλο που μεγάλωσε δύσκολα, δούλευε από μικρή, από 11-12- χρονών και όπως ρωτάω εγώ τον καθένα, εάν ένας γονιός πεινούσαν τα παιδιά του, τι θα έκανε; Δεν θα κοιτούσε έναν τρόπο... Για φαΐ μιλάμε, δεν μιλάμε ότι έκανε για να βγάλει λεφτά ή να αποταμιεύσει

λεφτά ή να κλέψει το κράτος... Δούλευε για να ταΐζει" αναφέρει ο γιος της 53χρονης καθαρίστριας που κρατείται στις φυλακές Θήβας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open TV.

Στις 28 Νοεμβρίου θα συζητηθεί πάντως η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής για την 53χρονη καθαρίστρια, ύστερα από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

"Ντρέπομαι αλλά το έκανα για τα παιδιά μου", είπε η ίδια χαρακτηριστικά, ενώ η κοινωνία έχει σταθεί εξ αρχής στο πλευρό της για μια υπόθεση που αφορά το τι είχε πράξει 20 χρόνια πριν.

Η ίδια μέσα από τις φυλακές της Θήβας δηλώνει την απέραντη ευγνωμοσύνη της, στο πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης. Τονίζει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.

Η 53χρονη γυναίκα τονίζει στην εφημερίδα "Ταχυδρόμος του Βόλου" πως έκανε τα πάντα για τα παιδιά της. Λέει χαρακτηριστικά: "Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ".

Μέσα από τις φυλακές της Θήβας δηλώνει την απέραντη ευγνωμοσύνη της, στο πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης. Τονίζει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.

Η γυναίκα είχε διοριστεί το 1996 και για προκειμένου να το καταφέρει αυτό, με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, είχε πλαστογραφήσει το πτυχίο που είχε της Ε΄ δημοτικού και το έκανε της ΣΤ΄ Δημοτικού. Όταν η πλαστότητα εντοπίστηκε απολύθηκε, πέρασε από δίκη και επειδή κρίθηκε ότι επί 20ετία πληρωνόταν παράνομα, της επιβλήθηκε η εξοντωτική ποινή των 10 χρόνων κάθειρξης. Υπενθυμίζεται ότι η 53χρονη καθαρίστρια είχε καταδικασθεί πρωτοδίκως σε 15ετή φυλάκιση ενώ σε δεύτερο βαθμό, η ποινή της μετατράπηκε σε 10 χρόνια, χωρίς αναστολή.

Με την 53χρονη καθαρίστρια συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο θέμα παρενέβη, τέλος, και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με την παρακάτω ανακοίνωση: "Στη δημόσια συζήτηση που άνοιξε με αφορμή την ποινική καταδίκη εργαζόμενης στην καθαριότητα από Εφετείο Κακουργημάτων, σημειώνουμε αρχικά την εκπεφρασμένη θέση μας περί ανάγκης εκλογίκευσης των δρακόντειων ποινών που προβλέπει ο ν. 1608/50 και ορθότερης διάκρισης των αδικημάτων. Η χρήση ενός νόμου που ψηφίστηκε σε εντελώς διαφορετικές ιστορικές συνθήκες ως εργαλείο αντιμετώπισης σύγχρονων ζητημάτων οδηγεί σε αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Η αναντιστοιχία αδικήματος και ποινής στην προκειμένη περίπτωση είναι προφανής.

Η σύγχυση που δημιουργείται από δύο διαφορετικές τάσεις που διαμορφώθηκαν στην νομολογία και οδηγούν σε διαφορετική ποινική αντιμετώπιση όμοιων περιπτώσεων μπορεί να αρθεί είτε με νομοθετική παρέμβαση είτε με λύση του νομικού ζητήματος από σταθερή νομολογία του Αρείου Πάγου. Οι κατηγορίες περί αναλγησίας δικαστικών λειτουργών που εξέδωσαν τη συγκεκριμένη ή άλλες όμοιες αποφάσεις είναι τουλάχιστον άδικες και συγκαλύπτουν την πραγματική αιτία του προβλήματος. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί εκδίδουν πάντα τις αποφάσεις τους μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας".

Keywords
Τυχαία Θέματα