Ήπιος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας

Ήπιος θερμοκρασιακά καιρός θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να ανέβουν οι θερμοκρασίες, κυρίως οι ελάχιστες. Πάντως την Παρασκευή τα ξημερώματα ο υδράργυρος στη Φλώρινα έπεσε στους -5 βαθμούς στη Φλώρινα, στο μηδέν (0) στα Γιάννενα, την Θεσσαλονίκη

και την Καστοριά, ενώ στη Λάρισα και την Τρίπολη είχαμε μόλις 1oC και στο Τατόι 3oC βαθμούς Κελσίου. Το μεσημέρι λόγω της ηλιοφάνειας φτάσαμε τους 24 βαθμούς στην Κέρκυρα, την Ανδραβίδα και την Κέρκυρα.

Στην Ευρώπη υπάρχουν δύο οργανωμένα χαμηλά που έχουν την τάση να κινηθούν ανατολικότερα, αλλά θα μας επηρεάσουν σημαντικά καθώς εμποδίζονται από τον αντικυκλώνα (υψηλές πιέσεις ) που έχει αναπτυχθεί στα νότια της χώρας μας

Οι θερμοκρασίες πάντως σε όλη τη Βαλκανική αλλά κυρίως στη χώρα μας και την γειτονική Ιταλία, θα κυμαίνονται σε επίπεδα άνω των 20 βαθμών, ενώ θα ανέβουν τις επόμενες ημέρες και οι ελάχιστες θερμοκρασίες. Η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη και λόγω του νοτίου ρεύματος θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά.

Στην Αττική το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ αργότερα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις . ΟΙ άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 3 με 4 και αργότερα τοπικά 4-5 μπ . Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα και λίγες νεφώσεις αργότερα . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία ΝΑ 3-4 μπ . Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Την Κυριακή στα δυτικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά καθώς πλησιάζει το χαμηλό που βρίσκεται δυτικά της Ιταλίας ,ενώ περισσότερες βροχές στα Δυτικά θα έχουμε την Τρίτη.. Γενικά πάντως στα Ανατολικά δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές στη χώρα μας και αυτό λόγω της διατήρησης των υψηλών πιέσεων , ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε ένα μόνο λεπτό:

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 27 Οκτ 1988 είχε χιονίσει στην Πάρνηθα, ενώ το 2003 είχαν εκδηλωθεί ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην Ηλεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα