Ήπιος θερμοκρασιακά καιρός με αστάθεια στα Δυτικά και Βόρεια

Θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός και την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ και πάλι ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά στα ανατολικά της Ευρώπης που προκαλούν άστατο καιρό ενώ αντίθετα στα βόρεια επικρατούν υψηλές πιέσεις και γενικά αίθριος καιρός.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην Ιβηρική το προηγούμενο διήμερο, θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Στον χάρτη της Βαλκανικής παρατηρούμε ότι στη κεντρική Μεσόγειο υπάρχει ένα αβαθές χαμηλό , το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα μας επηρεάσει την Παρασκευή όπου στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα πιθανόν στα ηπειρωτικά να είναι τοπικά ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο νότιο Αιγαίο, με τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες στη δυτική Κρήτη.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 21 με 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 25 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά, σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 17 Μαΐου 1982 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδο

Keywords
Τυχαία Θέματα