Καταγγελία από την Ξάνθη: Ζήτησαν ασθενοφόρο και τους είπαν πάρτε δύο Depon

Πληθαίνουν τα παράπονα για τις δομές υγείας στην ορεινή Ξάνθη το τελευταίο διάστημα, με κατοίκους να καταγγέλλουν πως δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σοβαρά περιστατικά από το ΕΚΑΒ λόγω ελλείψεων.

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μια καταγγελία πολίτη σχετικά με ένα σοβαρό περιστατικό, για το οποίο του συνέστησαν… δύο Depon. Όπως καταγγέλλεται σχετικά, κάτοικος κάλεσε το ΕΚΑΒ

για ασθενή που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από την περιοχή του Κεχρόκαμπου. Η εν λόγω περιοχή αν και ανήκει στην Καβάλα, εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας στη Σταυρούπολη, το οποίο ωστόσο παρουσιάζει ελλείψεις σε προσωπικό.

Μάλιστα σύμφωνα με την σχετική καταγγελία, όταν κλήθηκε το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του ασθενή τους συνέστησαν να του δώσουν 2 Depon και να περιμένουν μέχρι το πρωί. Ο καταγγέλλων, ισχυρίζεται ότι μετέφερε τον ασθενή με δικό του Ι.Χ., με ό,τι κινδύνους αυτό εγκυμονούσε, ώστε να του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Πριν από μερικές εβδομάδες, μια ακόμη καταγγελία για την ίδια περιοχή είδε τη φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία μια γυναίκα έχασε τη ζωή της καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο εγκαίρως. Μάλιστα, φαίνεται πως για το ζήτημα έχουν κινητοποιηθεί και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής που ζητούν από της αρμόδιες υπηρεσίες να βρουν λύση για την κάλυψη του ορεινού όγκου με ασθενοφόρα και οδηγούς.

Η καταγγελία του πολίτη

«Χθες το βράδυ χρειάστηκα ασθενοφόρο για την μεταφορά ενός συγγενικού μου προσώπου στο νοσοκομείο. Ο Κεχρόκαμπος ανήκει στο κέντρο υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης. Καλώντας το ΕΚΑΒ(166)βγαίνει το τηλεφωνικό κέντρο Αλεξανδρούπολης το οποίο μας είπε ότι ο Κεχρόκαμπος είναι ακριβώς στα όρια Ξάνθης Καβάλας και δεν είναι αρμόδιοι αυτοί. Καλώντας το ΕΚΑΒ Καβάλας και αφού περιγράψαμε την κατάσταση του ασθενούς, μας είπαν να δώσουμε στον ασθενή δύο Depon και να περιμένουμε να ξημερώσει κρίνοντας μάλλον ότι δεν είναι κάτι σοβαρό (δια μαγείας). Αφού είπα κάποια κοσμικά επίθετα τους έκλεισα το τηλέφωνο. Ο ασθενής ήταν υποβασταζόμενος με παραισθήσεις, σαρδάμ, απώλεια προσανατολισμού κ.λ.π.

Μεταφέρθηκε στο δικό μου Ι.Χ με καρέκλα και με μεγάλη δυσκολία ρισκάροντας να μας πέσει κάτω διότι δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του και πήγαμε στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Αφού φτάσαμε στο νοσοκομείο το ΕΚΑΒ Καβάλας θυμήθηκε να μας κάνει κλήση και να ρωτήσει τι έγινε, τους είπα ευχαριστώ πολύ αν περιμέναμε εσάς ο ασθενής θα είχε αποβιώσει. Στον ορεινό όγκο οι κάτοικοι είναι μάλλον δεύτερης και τρίτης κατηγορίας για αυτό χρήζουν και διαφορετικής μεταχείρισης. Οι πολιτευτές της περιοχής (ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΔΗΜΑΡΧΟΙ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ) θέλω να ξέρω αν συνέβαινε αυτό σε κάποιον δικό τους άνθρωπο τι θα έκαναν; Γιατί άραγε σιωπούν κι αυτό το μείζον θέμα δεν παίρνει τεράστιες διαστάσεις; Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου Ξάνθης για την άψογη εξυπηρέτηση και συμπεριφορά τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα