Κεραμέως στο ποδόσφαιρο και "εκσυγχρονιστές" υπουργοί

Ανησυχίες

«Για εμένα δεν είναι τόσο σημαντικό το ιδεολογικό πρόσημο, η προέλευση των στελεχών που θα κληθούν να υπηρετήσουν την κυβέρνηση την επόμενη τετραετία». Κάτι τέτοια – όπως αυτή η δήλωση του Κ.Μητσοτάκη στην Διακαναλική του Συνέντευξη – ακούνε πολλοί στην Νέα Δημοκρατία και «στραβώνουν» κατά το κοινώς λεγόμενο.

Όπως μουρμουρίζουν τέτοιου είδους «θολούρες» συνήθως σημαίνουν ότι θα πληθύνουν στα πρώην στελέχη του «σημητικού ΠΑΣΟΚ» στις θέσεις των υπουργών, υφυπουργών,

γενικών γραμματέων και …παρατρεχάμενων. Έχουν άλλωστε ήδη σχετική εμπειρία.

Μπάλα με Κεραμέως;

Πάντως από τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις του πρωθυπουργού την Κυριακή σταχυολογούμε την αναφορά του στο ότι «η αρμοδιότητα του Αθλητισμού θα μετακινηθεί στο Παιδείας από το Πολιτισμού, ως διακριτό χαρτοφυλάκιο και με Αναπληρωτή Υπουργό».

Λογικά αυτό θα σημαίνει και αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Αλλιώς είμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο να δούμε την Νίκη Κεραμέως να έχει την πολιτική ευθύνη για όσα θα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και τα άλλα αθλήματα.

Δεν το λες και την πιο …λογική εικόνα. Φαντάζεστε «Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής» για την παραμονή στην Superleague ή ελάχιστα απαιτούμενα γκόλ για πρωτάθλημα;

Σαν Μιχαλολιάκος

Αν μη τι άλλο καυστική η χθεσινη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην τακτική που χρησιμοποιεί η Ν.Δ για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη. Με δεκάδες δημοσιεύματα να τους αποκαλούν λίγο πολύ ως συνεργάτες του τουρκικού προεξενείου.

Όπως θύμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην διακαναλική του συνέντευξη «στις 6 Μαρτίου του 2018 ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να βγει από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ο Μουσταφά Μουσταφά, λέγοντας, “δεν θα συνεδριάσουμε παρουσία του Τούρκου πράκτορα…”. Ο πρώην βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του Συνασπισμού τότε. Και στις 8 Μαρτίου του 2018, στην Ολομέλεια, ο κ. Μιχαλολιάκος, με αφορμή το γεγονός ότι είχε επισκεφθεί τη Θράκη ο Τούρκος Πρόεδρος, ο κ. Ερντογάν, και συνάντησε τους τέσσερις μειονοτικούς βουλευτές, είχε ζητήσει από τους τέσσερις βουλευτές να δηλώσουν ότι είναι Έλληνες και όχι Τούρκοι».

Κατέληξε λέγοντας πως «ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σκέρτσος τακτική Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη. Αυτό κάνουν!».

Από το μέλλον

Όπως ίσως θα έχετε παρατηρήσει ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρεται στις συνεντεύξεις του στην αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων που θα γίνει εντός ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Λογικό μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Φαίνεται όμως ότι έκανε μια μικρή εξαίρεση στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα». Ανέφερε σε ερώτηση σχετικά με την διεύρυνση του κόμματος και το αν είχε αυτό εκλογική απήχηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι πλέον ένα μεγάλο, κόμμα της σύγχρονης πληθυντικής Αριστεράς και αυτό οφείλεται στην στρατηγική της διεύρυνσης. Και δεν βλέπω καμία αντίθεση μεταξύ προοδευτικής συμμαχίας και αριστερής πορείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η Αριστερά στην Ελλάδα, ο κύριος πολιτικός φορέας της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης».

Προφανώς αυτό αποτελεί εικόνα από το …μέλλον των εσωκομματικών εξελίξεων στην Κουμουνδούρου. Οπότε το κρατάμε.

Ενδιαφέρον

Πάντα έχουν ενδιαφέρον οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια. Ιδίως μάλιστα όταν δεν αφορούν ζητήματα του υπουργείου Εξωτερικών. Πόσο μάλλον από την στιγμή που κανείς δεν ξέρει αν θα ανανεωθεί η θητεία του στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Όπως είπε λοιπόν σχετικά με τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της Ν.Δ «εκ των πραγμάτων θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για την αντιμετώπιση ενός κύματος “κόκκινων δανείων”, λόγω της συνεχιζόμενης ανόδου των επιτοκίων, όπως και της καταπολέμησης της εισαγόμενης ακρίβειας, η οποία μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών».

Μόνο που το οικονομικό επιτελείο δηλώνει πως το θέμα των κόκκινων δανείων έχει επιλυθεί πλήρως με τον «πτωχευτικό» νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση. Επίσης εκτιμά ότι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια θα μειωθούν άρα δεν απαιτούνται μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα