Κορονοϊός - Ινδία: Χιλιάδες βαγόνια τρένων μετατρέπονται σε θαλάμους απομόνωσης

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο και το γεγονός αυτό η χώρα είναι έτοιμη να το αξιοποιήσει, σε αυτή τη δύσκολη εποχή για όλη την ανθρωπότητα. Πώς;

Μετατρέποντας τα βαγόνια των τρένων σε θαλάμους απομόνωσης για να φιλοξενήσουν ασθενείς του Covid-19, με τις εργασίες να έχουν αρχίσει εδώ και καιρό και να παραδίδονται 5.000 ειδικά διαμορφωμένα βαγόνια που έχουν συνολικά μέσα σε αυτά 40.000 κρεβάτια.

"Εμείς στους σιδηροδρόμους, σκεφτήκαμε πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε και καταλήξαμε σε μία ιδέα που άρεσε σε όλους. Το βαγόνι είναι σαν όστρακο

και στο εσωτερικό του, μπορείς να παρέχεις τα πάντα: ένα καθιστικό, μία κουζίνα, ένα νοσοκομείο", τόνισε ο εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων, Rajesh Bajpai.

Σημειώνεται πως ο στόχος είναι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να χρησιμοποιηθούν άλλα 15.000 βαγόνια ως θάλαμοι απομόνωσης, όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Σιδηροδρόμων της χώρας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα