Κορονοϊός - Σερβία: Έφτασαν στα 80 τα συνολικά θύματα, 250 τα νέα κρούσματα

Άλλοι έξι άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή στην Σερβία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων στη γειτονική χώρα από τον κορονοϊό στους 80.

Η είδηση αυτή ανακοινώθηκε στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας, με το τελευταίο 24ωρο να καταγράφονται 250 νέα κρούσματα και έτσι οι προσβληθέντες από τον Covid-19 να φτάνουν στους 3.630.

Σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται και 146 ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

και νοσηλεύονται στην εντατική, διασωληνωμένοι.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εκτίμησε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να αρθεί στο τέλος του Απριλίου ή μέχρι τα μέσα Μαΐου ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Επισήμανε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ανοίξει ένας νέος κύκλος της νόσου. Σημειώνεται πως στην Σερβία επιβλήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 15 Μαρτίου.

Τις καθημερινές απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 17:00 η ώρα το απόγευμα μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι την Δευτέρα το πρωί ισχύει γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών επιβλήθηκε καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, κάθε μέρα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα