Κορονοϊός: Πρόσκοπος έφτιαξε 1.2000 προστατευτικά αυτιών για τους νοσηλευτές

Μερικές από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες που είδαμε κατά την πανδημία του κορονοϊού, είναι εκείνες των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μάχονται καθημερινά εναντίον της εξάπλωσης του Covid-19. Νοσηλευτές σε όλο τον κόσμο εργάζονται ατελείωτες ώρες για την υγεία των πολιτών, φορώντας τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό για τον κορονοϊό, που, όμως, έχει τις δικές του δυσκολίες.

Δεκάδες είναι οι φωτογραφίες των νοσοκόμων που φέρουν σημάδια στο πρόσωπό τους από τις προστατευτικές μάσκες που φοράνε και μώλωπες

στα μάγουλα και κάτω από τα μάτια, λόγω της συνεχόμενης και πολύωρης εφαρμογής τους. Η φωτογραφία της Ιταλίδας νοσοκόμας Alessi Bonar είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές και έκανε τον γύρο του διαδικτύου, συγκινώντας ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για τον λόγο αυτό, ένα νοσοκομείο στον Καναδά έκανε έκκληση, ζητώντας βοήθεια από οποιονδήποτε θα μπορούσε να συνεισφέρει στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από τις προστατευτικές μάσκες των νοσοκόμων. Το αίτημα του νοσοκομείου βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από έναν πρόσκοπο, ένα νεαρό αγόρι εν ονόματι Quinn Callander που σκέφτηκε και υλοποίησε μια καταπληκτική ιδέα για να βοθήσει.

Σύμφωνα με το UpWorthy, ο νεαρός πρόσκοπος είχε μια απλή, αλλά ευφυέστατη ιδέα: σχεδίασε ειδικά προστατευτικά αυτιών, τα οποία ενώνουν τα λαστιχάκια της μάσκας με το πίσω μέρος του κεφαλιού, ανακουφίζοντας έτσι τους νοσοκόμους από την πίεση στα αυτιά τους. Έπειτα, εκτύπωσε πάνω από 1.200 προστατευτικά μέσω του 3-D εκτυπωτή του. Αξίζει να σημειωθεί, πως τα κλιπς είναι ρυθμιζόμενα, ώστε να ταιριάζουν στον οποιονδήποτε τύπο κεφαλιού και να είναι άνετα.

Η μητέρα του Quinn μοιράστηκε φωτογραφίες από την εφεύρεσή του στο Facebook και έγινε viral, με περισσότερες από 340.000 κοινοποιήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση της μητέρας του, υπήρξε τεράστια ανταπόκριση για την εφέυρεση του νεαρού προσκόπου, γι' αυτό και καλούν όποιον θέλει να συνεισφέρει, να βοηθήσει με τον 3D εκτυπωτή του, για να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερα προστατευτικά για τους νοσηλευτές που μάχονται καθημερινά κατά του κορονοϊού.

Keywords
Τυχαία Θέματα