Κορονοϊός: Σε Αττική και Β. Ελλάδα μπορείτε να πάτε για τρέξιμο, αλλά όχι για μπάλα

Δυσάρεστα νέα για όσους αθλούνται ή έχουν παιδιά που αγαπούν τα ομαδικά αθλήματα, σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα, φέρνει το μίνι- lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ουσιαστικά από Τρίτη θα επιτρέπεται μόνο το τρέξιμο και ατομική άθληση, σε εξωτερικούς χώρους.

Ειδικότερα στη ζώνη Αυξημένου

Κινδύνου, η οποία περιλαμβάνει τις μέχρι σήμερα λεγόμενες κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές, δηλαδή την Αττική και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο των νέων πιο αυστηρών περιορισμών, αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων.

Στις περιοχές αυτές θα επιτρέπεται ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και μόνο σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα οι γονείς που πήγαιναν τις Κυριακές τα παιδιά τους για ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, δεν θα μπορούν να το κάνουν αυτό όσο διαρκέσουν τα νέα μέτρα, δηλαδή για όλο το Νοέμβριο.

Αντίθετα, επιτρέπεται το τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς κατά τη διάρκεια της άθλησης να είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Επιτρέπονται επίσης ατομικά αθλήματα, όπως πχ η γιόγκα, πάντα σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει το απόγευμα στις επτά και μισή κατά την εξειδίκευση των μέτρων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα