Κορονοϊός: Το συγκλονιστικό μήνυμα του Πάπα για τους πραγματικούς ήρωες και την αξία της ζωής

Ο φονικός κορονοϊός καλπάζει σε όλο τον κόσμο και το θλιβερό αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής να έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 65.000 άνθρωποι και να έχουν βρεθεί θετικοί στην αρρώστια περισσότεροι από 1.200.000.

Τα νούμερα αυτά προκαλούν ανατριχίλα, με την Ιταλία να είναι χώρα που σηκώνει το μεγαλύτερο σταυρό του μαρτυρίου καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 124.632 και οι νεκροί έχουν φτάσει στους 15.362, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που υπήρχε το βράδυ του Σαββάτου αναφορικά

με τη γειτονική χώρα.

Μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, οι Ιταλοί ετοιμάζονται να εισέλθουν στη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, με τον Πάπα Φραγκίσκο να κάνει λειτουργία στην άδεια Βασιλική του Αγίου Πέτρου για την Κυριακή των Βαΐων και να στέλνει ένα διδακτικό μήνυμα ενότητας, αγάπης και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

"Είμαστε στον κόσμο για να αγαπάμε τον Κύριο και τους άλλους. Τα υπόλοιπα φεύγουν, αυτό μένει. Το δράμα που περνάμε μας ωθεί να παίρνουμε στα σοβαρά εκείνο που είναι σοβαρό και να μην παίρνουμε στα σοβαρά, τα πράγματα που έχουν μικρή σημασία. Ανακαλύπτουμε ξανά πως η ζωή δεν έχει αξία αν δεν μας χρησιμεύει.

Η ζωή μετριέται με την αγάπη. Θα πρέπει να προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με όσους υποφέρουν, με όσους είναι μόνοι και μας έχουν ανάγκη. Να μην σκεφτόμαστε μόνο εκείνον που μας λείπει αλλά να σκεφτόμαστε το καλό που μπορούμε να κάνουμε.

Αγαπητοί φίλοι, κοιτάξτε τους πραγματικούς ήρωες που αυτές τις ημέρες έρχονται στο φως. Όχι μόνο εκείνους που έχουν φήμη, χρήματα και επιτυχία, αλλά εκείνους που δίνουν τον εαυτό τους για να υπηρετήσουν τους άλλους. Ακούστε τους να σας καλούν να βάλετε τη ζωή σας σε μία γραμμή.

Μην φοβάστε να την ξοδεύετε για τον Θεό και τους άλλους, έτσι θα την κερδίσετε", ανέφερε στο συγκλονιστικό του μήνυμα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα