ΝΔ: Τα σενάρια για γραμματέα Καραμανλή και η πραγματικότητα

Η θέση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής είναι από τις πλέον κομβικές στη Νέα Δημοκρατία και καθώς στο επόμενο συνέδριο του κόμματος θα εκλεγούν νέα όργανα, στο γαλάζιο παρασκήνιο επιδίδονται για άλλη μία φορά σε σεναριολογία.

Το συνέδριο της ΝΔ με τα έως τώρα δεδομένα έχει μετατεθεί για το Δεκέμβριο

του τρέχοντος έτους, αντί για την αρχή του καλοκαιριού. Το προγραμματικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, υπό τη σκιά της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δε θα αξιοποιήσει την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη σε κυβερνητικό αξίωμα, εάν εκλεγεί πρωθυπουργός.

Σενάρια πάντως που κυκλοφόρησαν για τοποθέτηση στην κομβική αυτή κομματική θέση του τομεάρχη Υποδομών, βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή, διαψεύδονται από όλες τις πλευρές. Πληροφορίες του News 24/7 αναφέρουν ότι τέτοια συζήτηση ή πρόταση ουδέποτε έχει γίνει και είναι απολύτως απίθανο να γίνει.

Στη θέση του γραμματέα εξάλλου είθισται και είναι λογικό να τοποθετείται ένα στέλεχος, που όχι μόνο έχει μακρά κομματική εμπειρία (ο πρώτος γραμματέας της ΝΔ ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε πορεία στο κόμμα από την ΟΝΝΕΔ ήδη και ήταν μετρ του εσωκομματικού παιχνιδιού), αλλά και ο οποίος έχει άμεσες αναφορές στον πρόεδρο του κόμματος.

Ο νυν γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης είναι ένα τέτοιο πρόσωπο και δεν υπάρχει ζήτημα αντικατάστασης του αυτή τη στιγμή. Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε τον στήριξε ακόμη και όταν δεχόταν σφοδρές επιθέσεις από ΜΜΕ και την κυβέρνηση.

Ουδείς εξάλλου στο Μοσχάτο θέλει αυτή τη στιγμή να ανοίγουν τέτοιες πρόωρες συζητήσεις. Το εάν και πότε θα επιλέξει ο πρόεδρος της ΝΔ μία αλλαγή στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας και με ποιο στόχο ή σημασιοδότηση, δεν είναι της παρούσης. Βεβαίως οι ισορροπίες είναι λεπτές, τόσο με τους καραμανλικούς (που δια του Νικήτα Κακλαμάνη το βράδυ της Τετάρτης έστειλαν μήνυμα πανστρατιάς στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ ώστε η επόμενη γαλάζια κυβέρνηση να είναι αυτοδύναμη και να μην αναγκαστεί να στηριχθεί στο Κίνημα Αλλαγής), όσο και με τους σαμαρικούς (με τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά να πραγματοποιεί κάθε τόσο πολιτικές παρεμβάσεις, με το βλέμμα στην αντιπροεδρία της Κομισιόν και “πατώντας” στο γεγονός ότι το Μοσχάτο τον θέλει εντός παιχνιδιού ώστε να συγκρατεί τάσεις δημιουργίας ενός σκληρού δεξιού κόμματος). Ωστόσο ο κ.Μητσοτάκης ισορροπεί μεταξύ της ανάγκης για εσωκομματική ειρήνη και της εύλογης επιθυμίας του να βάλει κι εκείνος την προσωπική του σφραγίδα στο κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα