Νέα εποχή για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου που αφορούσε τις συνέργειες στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Το πανεπιστήμιο μετρά ήδη ένα χρόνο ζωής και δημιουργήθηκε μετά την ενοποίηση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Πρόκειται για το τρίτο πανεπιστήμιο σε μέγεθος

φοιτητών στη χώρα, μετά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι πρυτανικές εκλογές που διεξάγονται την Τετάρτη 15 Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, δεδομένου ότι σηματοδοτούν την έναρξη ενός νέου κύκλου για την πορεία και τις προοπτικές του Ιδρύματος. Η μεταβατική περίοδος ουσιαστικά τελειώνει και η νέα πρυτανική αρχή θα κληθεί να αντιμετωπίσει προβλήματα, ελλείψεις και οργανωτικές αστοχίες που διαπιστώθηκαν τον τελευταίο ένα χρόνο. Καλείται ακόμη να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα του Ιδρύματος με το βλέμμα στραμμένο στη δυναμική ανάπτυξή του, την εδραίωση του στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και την ενίσχυση της διεθνούς αναγνώρισης του Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής των πρυτανικών εκλογών, το AlfaVita διεξάγει μίνι debate μεταξύ των υποψηφίων που διεκδικούν τον πρυτανικό θώκο τόσο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όσο και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Μετά το ΕΚΠΑ, παρουσιάζουμε σήμερα τις θέσεις των υποψηφίων για το ΠΑ.Δ.Α. Μαρίας Βενετίκου, καθηγήτρια Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Παναγιώτη Καλδή, καθηγητή Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Ιωάννη Τσάκνη, καθηγητή Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολής Επιστημών Τροφίμων.

Διαβάστε τι απαντούν στο AlfaVita (με αλφαβητική σειρά):

Μαρία Βενετίκου: Η Ανώτατη Εκπαίδευση έγινε ενιαία. Εύχομαι να μην ξαναδιχαστεί ποτέ πια

Παναγιώτης Καλδής: Χρειαζόμαστε ένα Πανεπιστήμιο δημοκρατικό, συνεργατικό και ανοιχτό στην κοινωνία

Ιωάννης Τσάκνης: Το ΠΑ.Δ.Α. μπορεί να μετεξελιχτεί σε ένα πρότυπο πανεπιστήμιο, δυναμικό, αδέσμευτο και αυτοδιοικούμενο

Keywords
Τυχαία Θέματα