Ο αστυνομικός που χτύπησε τον ανήλικο είχε γρονθοκοπήσει το 2016 ένα ζευγάρι

Οργή έχει προκαλέσει στην φυσική και την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. το νέο περιστατικό βίας από αστυνομικούς, αυτή την φορά στο Μενίδι.

Μάλιστα, ο 30χρονος αστυνομικός που σήκωσε το χέρι του όχι μία αλλά δύο φορές και χτύπησε τον 11χρονο στο κεφάλι, έχει ιστορικό βίας στην Υπηρεσία του και παρόλα αυτά παραμένει στην ίδια Υπηρεσία και μάλιστα επικεφαλής ομάδας της ΔΙ.ΑΣ.

Το ίδιο άτομο, στις 2 Ιουλίου 2016 το απόγευμα, είχε κάνει σήμα σε διερχόμενο αυτοκίνητο για έλεγχο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι ομογενών από το Καζακστάν, όμως ο οδηγός δεν το αντιλήφθηκε και συνέχισε.

Όταν

ακινητοποίησε το όχημα του ο 32χρονος, βγήκε έξω και πήγε να ζητήσει συγνώμη στον συγκεκριμένο αστυνομικό γιατί δεν αντιλήφθηκε το σήμα του και εκείνος τον γρονθοκόπησε ανηλεώς. Βλέποντας αυτή την εικόνα η 22χρονη σύντροφός του, βγήκε και εκείνη από το αυτοκίνητο ζητώντας του να σταματήσει και τότε την χτύπησε με γροθιές και εκείνη στο χέρι και στο πρόσωπο…

Οι δύο νέοι ήταν καθ’ όλα νόμιμοι και απλοί πολίτες και δέχτηκαν αυτή την ακραία και αδικαιολόγητη συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να μηνύσουν τότε τον εν λόγω αστυνομικό και τους συναδέλφους του που τον καμάρωναν άπραγοι. Τελικώς όμως το δικαστήριο και μετά από αρκετές αναβολές τον αθώωσε και συνέχισε να περιπολεί στην ίδια περιοχή ως επικεφαλής ομάδας και με τις ίδιες διαθέσεις όπως φαίνεται.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της οποίας ήταν επικεφαλής έλαβε σήμα από το Κέντρο για εξελισσόμενη κλοπή σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και όταν πήγαν στο σημείο δεν βρήκαν πουθενά διαρρήκτες παρά μονό 2-3 παιδιά που έπαιζαν και προφανώς δεν είχαν πάνω τους διαρρηκτικά εργαλεία.

Ο 30χρονος αστυνομικός πήρε στην άκρη τον 11χρονο και πάνω στην κουβέντα τον χτύπησε δύο φορές στο κεφάλι. Οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν το περιστατικό δίχως να επέμβουν και σαν να μην είχε γίνει ποτέ και μόλις είδαν ένα αυτοκίνητο να μπαίνει στο στενό, καβάλησαν τις μοτοσικλέτες και έφυγαν.

Για το περιστατικό μόλις ενημερώθηκε από τον παππού του παιδιού το Εσωτερικών Υποθέσεων αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες σε βάρος των αστυνομικών. Από όλη την ομάδα μόνος ένας δεν κατηγορείται γιατί διαπιστώθηκε από την ανάλυση του βίντεο ότι δεν συμμετείχε καθόλου ενώ οι υπόλοιποι τρεις παρακολουθούσαν τις πράξεις του συναδέλφου τους χωρίς να αντιδράσουν καθόλου. Ανακρινόμενοι μάλιστα είπαν ότι απλά είδαν μία κίνηση του χεριού του συναδέλφου τους, δίχως να καταλάβουν τι ήταν…

Μάλιστα, ο 30χρονος ειδικός φρουρός τα ξημερώματα της ημέρας που ακολούθησε, ξεγέλασε και τον προϊστάμενό του, επικαλούμενος δήθεν σοβαρό λόγο απουσίας και ζήτησε ρεπό, καθώς φαίνεται υποψιάστηκε ότι μπορεί να γίνει μήνυση σε βάρος και για να γλιτώσει την σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου, εξαφανίστηκε μέχρι την παρέλευσή του. Οι άλλοι τρεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Οι κατηγορίες σε βάρος του 30χρονου ειδικού φρουρού είναι παράβαση καθήκοντος, πρόκληση σωματικής βλάβης και τέλεση εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την παράβαση του πειθαρχικού Δικαίου Αστυνομικού Προσωπικού.

Οι υπόλοιποι τρεις, δύο επίσης ειδικοί φρουροί και ένας υπαρχιφύλακας κατηγορούνται για υπόθαλψη κατά συναυτουργία και παράβαση καθήκοντος.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά ο 30χρονος ειδικός φρουρός που άπλωσε ξανά χέρι, αναμένεται να δεχτεί βαρύ πέλεκυ για τις πράξεις του με την απόταξη να μοιάζει πολύ πιθανή.

Σύμφωνα και με την σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα