Ο υπολογισμός οργανικών κενών εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά

«Στην εγκύκλιο 37423/Ε2 της 08/03/2019 για τον προσδιορισμό κενών και πλεονασμάτων Δευτεροβάθμιας για τις μεταθέσεις 2019 διαβάζουμε: ‘’Τα Τμήματα Ένταξης, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό των οργανικών θέσεων. Για πληροφορίες σχετικά με τα Τμήματα Ένταξης, παρακαλούμε να απευθύνεστε αρμοδίως στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ’’.

Τα Τμήματα Ένταξης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ειδικής Αγωγής και δεν γίνεται να μη λαμβάνονται υπόψη στην οργανικότητα! Εκτός αν το Υπουργείο θέλει να στείλει το μήνυμα πως δεν πρέπει πλέον να θεωρούμε την ύπαρξή τους ως αυτονόητη…

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται: ‘’Στους πίνακες δεν θα υπολογιστούν/καταγραφούν οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, όπως και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία’’.

Μήπως τα παραπάνω εξηγούν, μεταξύ άλλων, το μικρό ποσοστό μεταθέσεων που δίνεται κάθε χρόνο, προκαλώντας ταλαιπωρία και έξοδα σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς; Επιπλέον, η απουσία οργανικότητας επιτείνει και σε ψυχολογικό επίπεδο το συναίσθημα ανασφάλειας των εργαζομένων και εξυπηρετεί την επικράτηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, που στον χώρο της Εκπαίδευσης υλοποιείται με το καθεστώς της αναπλήρωσης.

Έτσι σκοπεύει η Κυβέρνηση να κάνει μόνιμους διορισμούς, και μάλιστα διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, οι οποίοι εμπίπτουν και στην κοινοβουλευτική της θητεία;

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου απαιτούμε:

-Τον επανυπολογισμό κενών και πλεονασμάτων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων όλων των τύπων.

-Τον υπολογισμό των Τμημάτων Ένταξης στα οργανικά κενά.

Επίσης καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν τον υποστηρικτικό για τους μαθητές θεσμό των Τμημάτων Ένταξης και να μην δώσουν στο Υπουργείο άλλοθι για την περικοπή τους.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Ο Πρόεδρος, Νίκος Αδράμης

Ο Γραμματέας, Χρήστος Σουρουλής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR:

Η συναισθηματική νοημοσύνη στο σχολείο: Αναπτύσσοντας συναισθηματικά ευφυή σχολεία Τι είναι ο κανόνας «3-6-9-12» για τα παιδιά και την οθόνη «Πολύ πριν να σε συναντήσω εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα»
Keywords
Τυχαία Θέματα