Πώς η Τουρκία μεταφέρει την πίεση στον θαλάσσιο "διάδρομο" προς τη Λιβύη

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, δεν μπορεί να σταθεί σε καμία περίπτωση νομικά και άρα δεν θα παράξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τις επιδιώξεις της Άγκυρας.

Δυστυχώς η ιστορία έχει αποδείξει ότι και σε άλλες περιπτώσεις η “νομικίστικη” αντιμετώπιση των τουρκικών επιθετικών ενεργειών δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Οι “γκρίζες ζώνες” είναι το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Τώρα η Τουρκία έχει ανοίξει

ένα νέο μέτωπο, στην περιοχή της Κρήτης. Σύμφωνα με το Militaire.gr η Τουρκία είχε αμφισβητήσει τη Γαύδο τον Ιούνιο του 1996, προκαλώντας θυμηδία στην Αθήνα. Αποδεικνύεται ότι η Τουρκία δεν λέει τίποτα τυχαία και ακολουθεί σταθερά την επίτευξη των στόχων της ανεξάρτητα με το ποιος είναι στο τιμόνι διακυβέρνησης της χώρας.

Δυστυχώς όσο κι αν τα αυτά που υποστηρίζει η Τουρκία για τη συμφωνία της με τη Λιβύη ακούγονται παράλογα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιβληθούν με τη γνωστή μέθοδο της “στρατιωτικής πίεσης”.

Η Τουρκία έχει αρχίσει ήδη να μεταφέρει την παρουσία της στην περιοχή που με παράλογα επιχειρήματα υποστηρίζει ότι τη “συνδέει” με τη Λιβύη. Οι NAVTEX που εκδίδει έχουν μεταφερθεί σ΄ αυτό το θαλάσσιο διάδρομο του παραλογισμού. Κι όχι μόνο αυτό. Η Άγκυρα εξέδωσε και αντι- NAVTEX σε ελληνική δέσμευση περιοχής για άσκηση που περιλαμβάνει το Καστελόριζο! Δεν είναι τυχαίο ότι στις τελευταίες ανακοινώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ γίνεται ειδική αναφορά στο Καστελόριζο και θα ΄ταν πιο χρήσιμο να στρέψουμε εκεί την προσοχή μας κι όχι στην Κρήτη ,η οποία δεν μπορεί με κανένα τρόπο να απειληθεί.

Οι NAVTEX και η αντί-NAVTEX των Τούρκων:

Keywords
Τυχαία Θέματα