Προ των πυλών νέα επιδείνωση του καιρού: Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Τη Δευτέρα προβλέπονται βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6-7 μπ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Τρίτη προβλέπονται βροχές και στα παραθαλάσσια καταιγίδες και στα ορεινά-ημιορεινά χιονόνερο ή χιόνι. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν βαθμιαία στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 με 8 και η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα. Από την Τετάρτη ο καιρός

βελτιώνεται και ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού

Στην "κατάψυξη" για 10 συνεχόμενες μέρες η Φλώρινα

Μέχρι χθες και γα 10 συνεχείς ημέρες η Φλώρινα βρέθηκε στην «κατάψυξη» με ολικό παγετό όπως προκύπτει από τα δεδομένα του Μετεωρολογικού Σταθμού της ΕΜΥ . Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατεγράφη ελάχιστη -23 που για τον νέο σταθμό είναι ρεκόρ, όμως η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε στη περιοχή ήταν οι -25,1 η οποία ξεπερνούσε κατά πολύ τους 21,4 βαθμούς που είχαν παρατηρηθεί στις 9 Ιανουαρίου του 1990 στον παλαιό σταθμό.

Ειδικότερα για το 2012 ο μέσος όρος των ελαχίστων θερμοκρασιών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με μέση τιμή τους -10,41 βαθμούς Κελσίου. Από τις 31 ημέρες του Ιανουαρίου οι 29 κύλησαν με μερικό παγετό. Μάλιστα 13 ημέρες σημειώθηκε ολικός παγετός, δηλαδή καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος ήταν «κολλημένος» κάτω από το μηδέν. Το 1990 παρατηρήθηκαν 17 ημέρες ολικού παγετού, το 2000 συνολικά 16 ημέρες, το 1975 και το 1980 15 μέρες και τέλος το 1963 καταγράφηκαν 14 ημέρες ολικού παγετού.

Keywords
Τυχαία Θέματα