Σχεδόν αίθριος καιρός το Σαββατοκύριακο - Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες

Βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και με θερμοκρασίες της τάξεως των 30 με 31 βαθμών Κελσίου στα ηπειρωτικά , δηλαδή τιμές 4 βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Μέσο κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), Νότια Εύβοια, νησιά Βορείου & Νοτίου Αιγαίου, Κρήτη & Νότια Πελοπόννησο σύμφωνα με την πρόβλεψη

της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στη Δυτική Ευρώπη . Στην περιοχή μας έχουμε σχετικά ομαλό βαρομετρικό πεδίο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται ένας ασθενής συνδυασμός των υψηλών πιέσεως στα Βαλκάνια με το χαμηλό στην Κύπρο που όμως δεν προκαλεί εντάσεις πάνω από 5 μποφόρ.

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά και την Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά τους 31 βαθμούς, στα βόρεια τους 30 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά επίσης τους 30 και στο Αιγαίο τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη . Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4μπ θερμοκρασία από 19 έως 286 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 28 Σεπτεμβρίου 2008 είχαμε υδροσίφωνα στο Πλωμάρι της Λέσβου.

Keywords
Τυχαία Θέματα