Σούπερ Μάρκετ-Κορονοϊός: Ανακαλούνται ρεπό. Ποια προϊόντα εμφανίζουν ελλείψεις

Εάν υπάρχουν δύο λέξεις που μπορεί να χαρακτηρίσουν την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των σούπερ μάρκετ, και γενικότερα της εφοδιαστικής αλυσίδας, μετά από το πρώτο κρούσμα Κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη, αυτές είναι συγκρατημένος πανικός.

Έχοντας γνωρίσει "ημέρες δόξας" το 2015 με τα capital controls αλλά και παρατηρώντας τις αντιδράσεις των καταναλωτών την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιταλία, οι περισσότερες

αλυσίδες είχαν λάβει τα μέτρα τους ώστε να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση που θα προέκυπτε εάν ο ιός έφθανε και στην χώρα μας.

Οι μεγάλοι όμιλοι σούπερ μάρκετ διαθέτοντας τρία πλεονεκτήματα: αποθήκες, διαπραγματευτική ισχύ και οργάνωση έχουν ήδη φροντίσει να πραγματοποιήσουν μαζικές παραγγελίες από προμηθευτές τους και έχουν "στοκάρει" σε προϊόντα που έδειχναν ότι θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση όπως είναι τα όσπρια, τα ζυμαρικά, οι κονσέρβες και τα απολυμαντικά.

Προϊόντα στα οποία ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις σε μικρές αλυσίδες και μεμενωμένα καταστήματα που δεν έχουν αποθήκη και τροφοδοτούνται απευθείας από τον προμηθευτή.

Ανακαλούνται ρεπό

Σε επίπεδο προσωπικού τα μεγάλα σούπερ μάρκετ έχουν ανακαλέσει τα ρεπό των εργαζομένων για την τρέχουσα εβδομάδα καθώς αναμένουν αυξημένη προσέλευση από σήμερα και τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, όπως ανέφερε στέλεχος στέλεχος αλυσίδας λιανεμπορίου έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό τους τόσο σε θέματα υγιεινής ώστε να προστατευθούν από τον Κορονοϊό όσο και σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων που μπορεί να προκληθούν.

"Για εμάς το σημαντικότερο είναι να αισθάνεται ασφαλές και προστατευμένο το προσωπικό μας καθώς έρχεται σε στενή επαφή με πάρα πολύ κόσμο" ανέφερε χαρακτηριστικά στο News24/7.

Πρόεδρος αλυσίδας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του τόνισε ότι "πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση η οποία μπορεί να σου προσφέρει έναν αυξημένο τζίρο όμως αυτός θα έχει έρθει όχι κάτω από φυσιολογικές συνθήκες καθώς θα έχουν δοκιμαστεί το προσωπικό σου και τα logistics και ουσιαστικά πρόκειται για τζίρο που θα χάσεις τις επόμενες εβδομάδες".

Keywords
Τυχαία Θέματα