Στη Δυτική Μακεδονία η επόμενη περιοδεία Τσίπρα- Αναζητούνται νέα πρόσωπα για τη διεύρυνση

Στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά, θα περιοδεύσει 6-8 Νοεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθεια να δώσει νέα ώθηση

στο εγχείρημα της διεύρυνσης (όπως μετατρέπεται- και όχι του μετασχηματισμού όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Παράλληλα, αναβάλλεται για την ερχόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), που θα αποτελεί το πολιτικό όργανο που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για την προσεχή άνοιξη, πιθανότατα τον Μάρτιο. Η συγκεκριμένη αναβολή οφείλεται στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει στην ΚΟΕΑ να μην συμμετέχουν μόνο τα μέλη των ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά και νέα πρόσωπα, που θα καταδεικνύουν ότι το εγχείρημα διαθέτει μέλλον. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και γνωρίζει προσωπικοτήτων και στελεχών θα είναι πιο εύκολο να υπάρξουν σε περίοδο που η αξιωματική αντιπολίτευση αρχίσει να αποκτά δυναμική, πραγματοποιεί ο ίδιος ορισμένες επαφές, ενώ θετικό θεωρείται πως η ΚΟΕΑ θα ορίσει και Πολιτική Γραμματεία, που θα παρακολουθεί την καθημερινή πορεία προς το Συνέδριο. Έστω και αν στην ουσία θα πρόκειται για τη διεύρυνση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε αυτή θα προστεθούν και στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας.

Την ίδια στιγμή, πάντως, για την ερχόμενη Παρασκευή, μια εβδομάδα μετά δηλαδή, παραπέμπεται και η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Προγράμματος υπό τον Γιώργο Σταθάκη, καθώς αυτή την Παρασκευή δεν μπορούσαν ορισμένα στελέχη.

Οι καθυστερήσεις αρχίζουν και γίνονται συστατικό στοιχείο της Κουμουνδούρου, αν και ο χρόνος για τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απεριόριστος. Η εντολή από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου για αντιστοίχηση του κόμματος με την κοινωνική του βάση, για διόρθωση των λαθών ως κυβέρνησης, για υπεράσπιση των κατακτήσεων και για συγκρότηση μιας στρατηγικής εναλλακτικής πρότασης, είναι σαφές πως έχει συγκεκριμένο χρονικό όριο. Η απογοήτευση από τις καθυστερήσεις και από την απροθυμία ηγετικών στελεχών να προωθήσουν την εντολή, είναι βέβαιον ότι θα δυσκολέψει τις εξελίξεις και θα αποδείξει ενδεχομένως ότι το 31,5% της 7ης Ιουλίου δεν είναι κατώφλι, παρά μόνο εάν δημιουργηθούν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις. Επιπλέον, είναι αμφίβολο εάν αξιοποιούνται και τα στελέχη που είναι πρόθυμα να εργαστούν στην κατεύθυνση της υλοποίησης των αποφάσεων ή υπάρχει και ένας κακός συντονισμός από τα ηγετικά κλιμάκια. Ούτως ή άλλως η πρόκληση είναι μπροστά για την Κουμουνδούρου, ο χρόνος όμως (όσο η κλεψύδρα δεν γεμίζει), μοιάζει να είναι όλο και λιγότερος...

Keywords
Τυχαία Θέματα