Συννεφιά και σήμερα σε όλη τη χώρα

Συνεχίστηκε η αστάθεια στον καιρό την Τρίτη στη χώρα μας, αλλά και σε όλη σχεδόν τη Νότια Ευρώπη. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Τουρκία και στην Κύπρο.

Η αστάθεια θα συνεχιστεί και την Τετάρτη σε όλα τα Νότια , ενώ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τη Βορειοδυτική Ευρώπη, το οποίο θα προκαλέσει και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Χθες στο αεροδρόμιο του Χίθροου η θερμοκρασία έφτασε τους 29 βαθμούς και στο Λονδίνο τους 28 βαθμούς.

Σήμερα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε

μεγάλο μέρος της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και στην χώρα μας δεν θα αλλάξουν σημαντικά. Μικρή άνοδος προβλέπεται μόνο στα νότια.

Για σήμερα η αστάθεια θα εκδηλωθεί κυρίως τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και αυτό είναι εμφανές στον σχετικό χάρτη και το βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε τι καιρό θα κάνει αναλυτικά στην περιοχή σας, από το deltiokairou.gr

* Αθήνα * Θεσσαλονίκη * Ηράκλειο * Λάρισα * Βόλος * Χανιά * Καβάλα* Ιωάννινα * Χαλκίδα * Σέρρες * Τρίκαλα * Κατερίνη * Καλαμάτα * Λαμία* Ρόδος * Κομοτηνή * Δράμα * Αλεξανδρούπολη * Βέροια * Ξάνθη* Κέρκυρα

Η γενική πρόγνωση του καιρού όπου απεικονίζεται η μέση καιρική κατάσταση και οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τοπικά τους 25 βαθμούς.

Στην Αθήνα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει και ενδέχεται να βρέξει τοπικά στα βόρεια. Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 4 μποφός και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό σε περιοχές της Αττικής στο Deltiokairou.gr:

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Στη Θεσσαλονίκη θα διατηρηθεί και εκεί ο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 26 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό σε περιοχές της Θεσσαλονίκης στο Deltiokairou.gr:

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Μέχρι και την Παρασκευή θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα, με φαινόμενα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ,ενώ το Σάββατο ο καιρός θα είναι πιο ανοιχτός. Οι άνεμοι θα γυρίσουν από την Παρασκευή σε βοριάδες και το Σάββατο θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μπ στο Αιγαίο.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 9 Μαΐου του 2015 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με έντονες χαλαζοπτώσεις στην Ημαθία, Κοζάνη, Καστοριά και Ορεινή Πελοπόννησο( Αρκαδία).

Keywords
Τυχαία Θέματα