Τα "Μυστικά του Βάλτου" στο "βάλτο" των Βρυξελλών

Καλώς τα παιδιά... Πραγματικά υποκλίνομαι στον φιλοευρωπαϊσμό των συριζαίων και στον φιλελληνισμό των κομισάριων. Έπρεπε να φορτωθούμε τρία μνημόνια, κάμποσες περικοπές μισθών και συντάξεων, κάποιες φορο- αφαιμάξεις, μέχρι να έρθουν οι Πρέσπες προκειμένου να απαλύνουν τα αρνητικά συναισθήματα για το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Να καταλήξει η κυβέρνηση της «βόρειας περιοχής του πρώτου μέρους» σε συμφωνία με τους βόρειους γείτονες μας, ώστε να γίνουν αντιληπτά τα συναισθήματα που τρέφουν οι «έξω».

Μεταξύ μας τίποτα δεν είναι τυχαίο και προφανώς εξηγήσιμο γιατί η τύχη βοηθάει

τους τολμηρούς. Γιατί είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, ο Αλέξης Τσίπρας «αρέσει» στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Εν προκειμένω είναι ο «άνθρωπός» τους- με την καλή έννοια- αφού πήρε τολμηρές αποφάσεις χωρίς να ανοίξει ρουθούνι στην Ελλάδα των «αγανακτισμένων» που μοίραζαν γιαούρτια στους «μενουμευρωπαίους». Μια τέτοια «τολμηρή» απόφαση ήταν και η συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρωθυπουργός βαθύς γνώστης των γεωπολιτικών παιγνίων, μπήκε στο κόπο να παραφράσει τον Βίσμαρκ και τα κατάφερε. Διότι ως γνωστό το μυστικό της διεθνούς πολιτικής είναι να κλείσεις μια καλή συμφωνία με τη Γερμανία.

Ας μείνουμε στο γεγονός. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε προσωπικά την υπόθεση γιατί εκτός του ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, οι Πρέσπες εξυπηρετούσαν το σχέδιο διάλυσης των κομμάτων του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου. Επιπροσθέτως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθεί η συμφωνία προκειμένου να διχάσει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Το σχέδιο λειτούργησε μερικώς, αφού ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Όμως ο Μητσοτάκης δεν «τσίμπησε» και ο δεύτερος στόχος αντί να διχάσει τη Νέα Δημοκρατίας τη συσπείρωσε.

Τελικά η συμφωνία πέρασε καταδεικνύοντας τη χρησιμότητα του «εθελοντισμού» και την ωφελιμότητα της «αλληλεγγύης» των Βρυξελλών. Το αποτέλεσμα αποτελεί ένα... ιστορικό γεγονός αφού για μια ακόμη φορά οι... «εθελοντές» και οι... «φιλέλληνες» έβαλαν πλάτες για να σηκώσουν ψηλά την Ελλάδα. Την ανέβασαν πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά ώστε όσοι κοιτούν από τα χαμηλά αντικρίζουν τι κρύβεται κάτω από τη... φουστανέλλα του εθνικού συμφέροντος.

Όσοι κοιτούν απ’ τα χαμηλά θυμούνται τα «Μυστικά του Βάλτου» και βλέπουν μπροστά τους το «σπίτι στον βάλτο», δηλαδή τις Βρυξέλλες που οφείλει την ονομασία της στην παλιά Ολλανδική φράση Broekzele, που σημαίνει βάλτος (broek) και σπίτι (zele).

Από βάλτο σε βάλτο πολλά «μυστικά» δρόμος. Τόσα όσα και τα συγχαρητήρια και οι ευχές όλων των good fellows που μετέτρεψαν τα συμφέροντα τους σε αγάπη για τα ελληνικά συμφέροντα στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα