Θέλουν οι Έλληνες, πρόσφυγες για γείτονες;

Με τον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό που κατευθύνεται στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια να έχει αυξηθεί σημαντικά, μεγάλος ήταν ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκε στην Ελλάδα.

Η συνύπαρξη με τους αυτόχθονες πληθυσμούς, άλλοτε εύκολη και άλλοτε δύσκολη, αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα, ειδικά σε ό,τι αφορά στους ανθρώπους για τους οποίους η Ελλάδα υπήρξε προορισμός και όχι απλώς ένα πέρασμα.

Άλλωστε, η Ελλάδα

έχει δεχτεί μεταναστευτικούς πληθυσμούς από τις αρχές της δεκαετίας του '90.

Ακόμη και μετά από 30 χρόνια παρουσίας μεταναστευτικών πληθυσμών στην χώρα, ένας στους δύο(48,8%) πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα της aboutpeople για το "20/20" του NEWS 24/7, δηλώνει ότι δεν διατηρεί φιλικές σχέσεις με κάποιον μετανάστη ή μετανάστρια.

Ένα 49% δηλώνει ότι έχει φιλικές σχέσεις με μετανάστες, ενώ το 2,2% απέφυγε να απαντήσει.

Αντίστοιχα μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα της γειτονίας των ερωτηθέντων με πρόσφυγες. Το 51% απαντά ότι δεν θα είχε, ή μάλλον δεν θα είχε πρόβλημα εάν στην ίδια πολυκατοικία ή σε διπλανό σπίτι έμεναν πρόσφυγες.

Αντίθετα, το 46,9% δηλώνει πως θα είχε, ή μάλλον θα είχε πρόβλημα με γείτονες πρόσφυγες. Το 2,1% των ερωτηθέντων απέφυγε να απαντήσει.

Το ανησυχητικό είναι ότι μέσα σε λίγα χρόνια έχουν αυξηθεί όσοι δηλώνουν αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Tα αντίστοιχα ποσοστά σε έρευνα της aboutpeople το 2017 ήταν 36,3% και 60,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα