Το British Council γιορτάζει τα 80 χρόνια του στο Athens Science Festival

Το British Council γιορτάζει τα 80 χρόνια του στην Ελλάδα, με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα στο Athens Science Festival 2019!

Το φετινό Athens Science

Festival όπου, για μια εβδομάδα, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα εξερευνήσουν τις πιο ενδιαφέρουσες, πρωτοπόρες και δημιουργικές πτυχές της επιστήμης και της τεχνολογίας, συμπίπτει με μια σημαντική επέτειο: τα 80 χρόνια του British Council στη χώρα μας.

Στις οχτώ δεκαετίες, από το 1939, που άνοιξε το πρώτο γραφείο του στην Αθήνα, οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις του British Council, οι ευκαιρίες για συνεργασία καθώς και οι ουσιαστικές σχέσεις που έχει αναπτύξει με την Ελληνική κοινωνία, έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και ολόκληρη την Ευρώπη. Γιορτάζοντας το πολύπλευρο και πολυεπίπεδο έργο του αυτά τα χρόνια, το British Council ετοίμασε και παρουσιάζει μια σειρά από εξαιρετικές δράσεις στο ASF2019, από τις 3 έως τις 7 Απριλίου:

Προκαταλήψεις στα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης (Σάββατο 6 Απριλίου, 20.30)

Στην συναρπαστική του ομιλία o Alexander Fefegha θα εξερευνήσει κάποιες από τις ηθικές, κοινωνικές προεκτάσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης: Μπορούν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να γίνουν όργανα προκαταλήψεων, φυλετικών ή βασισμένων στο φύλο; Υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για την κοινωνία ή μήπως έχουμε στην διάθεσή μας αποτελεσματικούς τρόπους να εξασφαλίσουμε ότι τίποτε δεν απειλεί τις αρχές της ισονομίας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας; Υπάρχουν αλγόριθμοι και data που αντιμετωπίζουν κάθε είδους προκατάληψη; Ερωτήματα - τροφή για σκέψη, πάνω σε θέματα που στο μέλλον θα μας απασχολούν όλους.

Ψηφιακή εγκατάσταση «Relax and Release» (Τετάρτη 3 έως Κυριακή 7 Απριλίου)

Μια διαδραστική ψηφιακή εγκατάσταση που θα σας συναρπάσεις, έρχεται στο ASF2019, από το Tate Museum και το Oxo Tower του Λονδίνου. Ενθαρρύνει την ελεύθερη κίνηση και παρασύρει το κοινό σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι απόλυτης χαλάρωσης και δημιουργίας. Προσφέρει μια μοναδική, ομαδική εμπειρία γεμάτη συναίσθημα και μυστήριο η οποία εξερευνά όσα θαυμαστά μπορεί να δημιουργήσει η αλληλεπίδραση του ανθρώπινου σώματος με το μυαλό. Οι κινήσεις και ο ρυθμός του κάθε επισκέπτη δημιουργούν εικόνες και ήχους, «απελευθερώνοντας» ενέργεια που φτιάχνει ένα εικαστικό και ηχητικό αποτέλεσμα μοναδικό για τον καθέναν. Όσο περισσότερο συμμετέχει το κοινό, τόσο μεγαλύτερη η οπτική και ακουστική επιβράβευσή του. Είναι έργο της συνεργασίας του Kimatica Studio (Maria Almena και Nestor Rubio) με το Magik Door (Augustine Leudar).

Science Day - Επιστημονικά εργαστήρια για παιδιά (Τετάρτη 3, Πέμπτη 4 και Κυριακή 7 Απριλίου)

Σε μια σειρά από διασκεδαστικές δραστηριότητες, τα παιδιά γνωρίζουν και αγαπούν τις επιστήμες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο: παίζοντας και δημιουργώντας τα ίδια. Έτσι, οι μελλοντικοί επιστήμονες καλούνται με την καθοδήγηση εκπαιδευτών: Nα φτιάξουν ένα μικρό ηλεκτρικό κύκλωμα και μια πυραμίδα προβολής ολογραμμάτων (Φυσική). Να κατασκευάσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα και να το δοκιμάσουν στην πράξη (Ρομποτική). Να κάνουν πειράματα με φυσικό χυμό εσπεριδοειδών και βιταμίνη C, να απομονώσουν DNA από κύτταρα μπανάνας και να κατασκευάσουν τρισδιάστατα χημικά μόρια (Χημεία). Να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι που θα τα εξοικειώσει με το DNA και την δομή του (Βιολογία). Γιατί η γνώση είναι απόλαυση όταν συνδυάζεται με παιχνίδι και με κίνηση.

Διαγωνισμός FameLab (Σάββατο 6 Απριλίου, 21.30)

Λαμπροί νέοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ευρηματικοί, επικοινωνιακοί, χαρισματικοί και κυρίως παθιασμένοι με την επιστήμη και τους δρόμους που ανοίγει, διαγωνίστηκαν στο προκριματικό στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού FameLab 2019 που διοργάνωσε το British Council σε συνεργασία με το HUB Science. Δέκα από αυτούς πέτυχαν τον στόχο, έφτασαν στον συναρπαστικό τελικό, που θα γίνει το Σάββατο 6 Απριλίου! Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο FameLab International τον Ιούνιο στη Βρετανία. Προσοχή! Οι θέσεις για τους θεατές είναι πολυπόθητες!

Κριτική επιτροπή για το βραβείο: Κώστας Καρπούζης : Διευθυντής Ερευνών/ΕΠΙΣΕΥ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Αντιγόνη Δήμα : ερευνήτρια Γενετικής, ΕΚΕΒΕ «Αλέξανδρος Φλέμινγκ»

Νικόλας Πρωτονοτάριος: επιστημονικός συνεργάτης, Ακαδημία Αθηνών

Τα 80 χρόνια του British Council στην Ελλάδα, γιορτάζονται με υπέροχες δράσεις!

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Βαγγέλη Κραββαρίτη:

Τηλέφωνο 210 3692 361

Email Vangelis.Kravvaritis@britishcouncil.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα