Υπέρ του συνυποσχετικού για προσφυγή στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ;

Υψώνει τους τόνους για τα ελληνοτουρκικά το Κίνημα Αλλαγής, με την ηγεσία του να επιδιώκει να εκφράσει τα “πατριωτικά αισθήματα” των παραδοσιακών του ψηφοφόρων, όπως είχαν γαλουχηθεί πρωτίστως επί Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ στη συνάντηση που είχε η Φώφη Γεννηματά με τον Κώστα Σημίτη υπήρξε συναντίληψη για τη στρατηγική που ακολουθείται.

Η Χαριλάου Τρικούπη το επόμενο διάστημα, καθώς εκτιμά ότι η ένταση με την Τουρκία το επόμενο διάστημα θα “χτυπήσει κόκκινο”, με το ενδεχόμενο

“θερμού επεισοδίου” να είναι απολύτως ανοιχτό, αναμένεται να επιμείνει σε τρεις άξονες: Πρώτον, στη διασφάλιση της υποστήριξης του διεθνούς παράγοντα προς την χώρα μας. Πρωτίστως των οργανισμών εκείνων στους οποίους συμμετέχει η Ελλάδα, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ εκτιμά ότι πρέπει η Αθήνα “να μιλήσει” και με Ρωσία και Κίνα.

Δεύτερον, σε ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε η χώρα να μην εκβιαστεί από ενέργειες της Τουρκίας. Για το λόγο αυτό το Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε στη Βουλή τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού, γιατί υπήρξαν μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.

Τρίτον, τη διαμόρφωση συνυποσχετικού για την προσφυγή στη Χάγη, με μοναδικά θέματα την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. “Όσο πιο ισχυρή είναι σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για την Τουρκία να θέσει και άλλα θέματα” αναφέρει χαρακτηριστικά στα “Παιχνίδια Εξουσίας” κορυφαίο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, εξηγώντας τις θέσεις του κόμματός του για τα ελληνοτουρκικά.

Η Φώφη Γεννηματά θα συνεχίσει, πάντως, να επιμένει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να καθοριστεί μια τακτική εκ των προτέρων σε τυχόν κλιμάκωση της έντασης εκ μέρους της Τουρκίας. Οι δικαιολογίες του Μαξίμου, όπως μεταφέρονται στη Χαριλάου Τρικούπη, ότι “μπορεί οι αρχηγοί να λαϊκίσουν” ή “δεν ελέγχεται ο Βελόπουλος”, δεν πείθουν την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, που εξακολουθεί να θεωρεί λανθασμένη την τακτική του πρωθυπουργού στο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα