Sinead O' Connor: Από τον Πάπα και το MTV, στα ψυχολογικά προβλήματα και το Ισλάμ

14:05 26/10/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ sinead-630.jpg Ένα λαμπερό μουσικό ταλέντο με μία ταραχώδη ζωή | ΑP Photo 26.10.2018, 13:12 | Ετικέτες: pop, βίντεο, συναυλίες Συντάκτης: efsyn.gr

Υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές φωνές της μουσικής στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές του 1990, όμως ήταν και μία «περίεργη» προσωπικότητα. Το ταλέντο της συνδυάστηκε με αρκετές εκκεντρικές στιγμές, αλλά και προβλήματα.

Η Sinead O' Connor, μία από τις πιο εξαιρετικές

φωνές των τελευταίων δεκαετιών, ανακοίνωσε στα 51 της χρόνια ότι ασπάστηκε το Ισλάμ και πλέον το όνομά της είναι Shuhada Davitt.

Η γνωστή Ιρλανδή καλλιτέχνης είχε μόλις πέρυσι αλλάξει το όνομά της σε Magda Davitt.

Thank you so much to all my Muslim brothers and sisters who have been so kind as to welcome me to Ummah today on this page. You can’t begin to imagine how much your tenderness means to me

— Shuhada’ Davitt (@MagdaDavitt77) 25 Οκτωβρίου 2018

«Αυτή είναι η φυσική κατάληξη του ταξιδιού οποιουδήποτε έξυπνο θεολόγου. Όλες οι μελέτες των Γραφών οδηγούν στο Ισλάμ, κάτι που κάνει όλες τις άλλες Γραφές περιττές» έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Σημειώνεται ότι η αποκάλυψη έρχεται 26 χρόνια αφότου η O' Connor είχε σοκάρει τις ΗΠΑ σκίζοντας σε ζωντανή μετάδοση στο Saturday Night Live μία φωτογραφία του Πάπα Παύλου του Β΄'. Τότε είχε υποστηρίξει ότι είχε αηδιάσει από τις συνεχείς κατηγορίες κατά της Καθολικής Εκκλησίας για παιδική κακοποίηση.

pic.twitter.com/COL28GkyGN

— Shuhada’ Davitt (@MagdaDavitt77) 25 Οκτωβρίου 2018

Λίγα χρόνια αργότερα, πάντως, είχε εξαφανιστεί από τα εγκώμια, ενώ χειροτονήθηκε ιερέας το 1999 με το όνομα Μητέρα Μπερναντέτ Μαρία, από ένα παρακλάδι της Καθολικής Εκκλησίας. Η επίσημη Καθολική Εκκλησία απέρριψε την χειροτονία ως «απαράδεκτη».

ΑP Photo

Γνωστή για τους αγώνες της για τα δικαιώματα των γυναικών και για το δικαίωμα στην άμβλωση, η Sinead O' Connor έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για μία Ενωμένη Ιρλανδία.

Πριν από δέκα χρόνια δήλωνε χριστιανή, αλλά είχε έντονες αντιδράσεις απέναντι στην οργανωμένη Καθολική Εκκλησία.

Παρότι έχει παντρευτεί τέσσερις φορές και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, έχει δηλώσει το 2000 ότι είναι ομοφυλόφιλη, αλλά δεν αισθάνθηκε ποτέ άνετα ώστε να ζήσει ανοιχτά τη ζωή της. Λίγο αργότερα, βέβαια, δήλωσε ότι ήταν υπερβολική η δήλωσή της, διαψεύδοντας, πάντως, ότι ήταν διαφημιστικό κόλπο. «Προσπαθούσα να κάνω κάποιον άλλο να αισθανθεί άνετα».

AP Photo

Η επιτυχημένη καλλιτέχνης αποκάλυψε το 2007 ότι έχει διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή και ότι είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει αρκετές φορές.

Η Sinead O' Connor, στα τέλη του 20ου αιώνα είχε σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στον χώρο της μουσικής και είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή με το τραγούδι «Nothing Compares To You».

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Metallica, Tool και Slipknot «ισοπεδώνουν» την Ευρώπη Τα τραγούδια της εβδομάδας (15/10 – 21/10 2018) Βία και κοινωνία στοιχειώνουν την κριτική
Keywords
Τυχαία Θέματα