Αγάπη

11:26 5/4/2018 - Πηγή: efsyn
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Μίκης Θεοδωράκης - Μαρία Παπαγεωργίου | Αγάπη [Αλληλογραφία] Video of Μίκης Θεοδωράκης - Μαρία Παπαγεωργίου | Αγάπη [Αλληλογραφία] 05.04.2018, 10:45

Η εφημερίδα μας λατρεύει τη μουσική και το έχει αποδείξει ποικιλοτρόπως. Για αυτό σάς κάνει

ένα υπέροχο μουσικό δώρο, που δεν πρέπει να χάσετε! «Η Εφημερίδα των Συντακτών-Σαββατοκύριακο», που θα κυκλοφορήσει εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή 6 Απριλίου και θα βρίσκεται στα σημεία πώλησης Τύπου όλες τις ημέρες του Πάσχα, βγαίνει με ένα ολοκαίνουργιο CD (στην έκδοση των 3,5 ευρώ) που αξίζει πολύ:

«Αλληλογραφία» είναι ο τίτλος του και περιέχει γνωστά και άγνωστα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που διασκευάζει και ερμηνεύει μοναδικά η Μαρία Παπαγεωργίου, ένα νέο κορίτσι το οποίο θεωρείται από τους περισσότερους που ασχολούμαστε με τα μουσικά δρώμενα η πλέον ταλαντούχα μουσικός της γενιάς της. Τα εξαιρετικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη, η καταπληκτική φωνή της Παπαγεωργίου, οι εμπνευσμένες διασκευές και ενορχηστρώσεις της αθροίζουν ένα πραγματικά σπουδαίο έργο.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και ο λόγος για τον οποίο η Μαρία Παπαγεωργίου επέλεξε την «Εφημερίδα των Συντακτών» ως μέσο μιας πρώτης διαμεσολάβησης της συγκεκριμένης δουλειάς της στο κοινό, όπως τον αφηγήθηκε στον Δημήτρη Κανελλόπουλο και το efsyn.gr:

«Ήμουν τυχερή γιατί ένα βράδυ που χάζευα στο ίντερνετ, βασανισμένη από σκέψεις για το πώς θα τα καταφέρω, πέρασε από μπροστά μου "Το Τραγούδι της Ημέρας" σας. Ήταν η "Προδομένη αγάπη". Το θεώρησα σημάδι, γνωρίζοντας και την αισθητική των συντακτών και των αναγνωστών σας. Και να που είχα δίκιο».

Σήμερα θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια πρώτη γεύση από το άλμπουμ ακούγοντας το «Αγάπη», σε στίχους του Κώστα Τριπολίτη, από τον δίσκο «Ραντάρ» (1981).

Δώρα Σελλά

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Eίχα το θάρρος να “πειράξω” τα τραγούδια του Μίκη»
Keywords
Τυχαία Θέματα