Μια βραδιά παρέα με τους ήρωες σου

16:50 11/6/2017 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ faliro-630.jpg Ο «σαμάνος» Γιάννης Αγγελάκας, η θριαμβευτική επιστροφή για τα Διάφανα Κρίνα και οι Last Drive ως συνώνυμο του rock 'n' roll 11.06.2017, 14:53 | Ετικέτες: Γιάννης Αγγελάκας, φεστιβάλ, συναυλίες Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Ομολογώ ότι το Σάββατο κατέβηκα στο Φάληρο με αρκετά ερωτήματα για την (και βάσει ονομάτων) σπουδαία βραδιά της ελληνικής σκηνής. Θα στηρίξει για ακόμη μια χρονιά ο κόσμος

τα ελληνικά ονόματα; Θα μπορέσει ο Γιάννης Αγγελάκας να ξεπεράσει την περσινή εντυπωσιακή του εμφάνιση; Θα είναι τα Διάφανα Κρίνα «επίκαιρα» στην επανεμφάνισή τους; Θα καταφέρουν οι Last Drive να μας ξεσηκώσουν μέσα στη ζέστη;

Τελικά στα περισσότερα από αυτά τα ερωτήματα η απάντηση ήταν πλήρως καταφατική και η βραδιά στην Πλατεία Νερού εξελίχθηκε όπως ακριβώς θα την θέλαμε.

Εν τάχει κάποιες βασικές διαπιστώσεις:

Ο Γιάννης Αγγελάκας είναι μάλλον ο πιο σημαντικός Έλληνας καλλιτέχνης στη rockΤα Διάφανα Κρίνα πραγματοποίησαν μια εξαιρετική και χαμηλών τόνων επάνοδοΟι Last Drive είναι το rock 'n' roll στην ΕλλάδαΟι Big Nose Attack έχουν το κάτι παραπάνω για να ακολουθήσουν τους υπόλοιπουςΟι Holy Monitor «αδικήθηκαν» από την ώρα, αλλά έχουν όλο το μέλλον μπροστά τουςΤο ελληνικό κοινό, το οποίο όντως στηρίζει όλο και περισσότερο τη σκηνή, θα πρέπει να μάθει να έρχεται στα φεστιβάλ από νωρίς. Δεν αξίζει σε καμία μπάντα, ειδικά όταν είναι «δική σου» να παίζει μπροστά σε έναν άδειο αχανή χώρο.

Ξεκινώντας, οι Holy Monitor είχαν την ατυχία να ανοίξουν την ημέρα πολύ νωρίς και με πολλή ζέστη. Κατάφεραν, όμως να αποδώσουν αρκετά καλά τα κομμάτια τους και σίγουρα η εμφάνιση σε ένα τέτοιο φεστιβάλ αφήνει παρακαταθήκη και δίνει «βάρος» στο βιογραφικό.

Λίγη ώρα μετά τις 6 ανέβηκαν στη σκηνή οι Big Nose Attack. Το σκηνικό, δυστυχώς, απαράλλαχτο με ελάχιστο κόσμο να βρίσκεται στον χώρο. Το δυναμικό blues-rock ντουέτο, πάντως, δεν πτοήθηκε, έπαιξε με δυναμισμό και μας έβαλε για τα καλά στο κλίμα του φεστιβάλ. Με πολλά Black Keys και White Stripes στοιχεία, αλλά και τη δική τους ταυτότητα οι Big Nose Attack έπαιξαν με πολύ ενέργεια (καθότι από τους... μικρότερους ηλικιακά).

Η EFSYN CITY ΣΤΗΝ ΠΛ. ΝΕΡΟΥ BIG NOSE ATTACK https://t.co/muH18v11Lg

— EFSYN (@EFSYNTAKTON) 10 Ιουνίου 2017

Για τους Last Drive τα λόγια είναι περιττά. Μπήκαν με τον μοναδικό rock 'n' roll «τσαμπουκά» που διαθέτουν και μέσα σε λίγη λεπτά έφεραν όλο τον κόσμο (είχε αρχίσει να μαζεύεται το κοινό) μπροστά στη σκηνή για να ξεκινήσει το πάρτι. Ακόμη και οι Last Drive, βέβαια, δεν μπορούσαν να «νικήσουν» τη ζέστη, αλλά η απόδοσή τους ανέβηκε κατακόρυφα όταν άρχισε να πέφτει ο ήλιος. Κάπου εκεί ήρθαν και τα «Gone Gone Gone», «Blood from a Stone», «Have Mercy» και το θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα.

Efsyn city Πλατεία Νερού - Last drive on stage https://t.co/JJ2wzUkG4m

— EFSYN (@EFSYNTAKTON) 10 Ιουνίου 2017

Η νύχτα έχει πέσει και ήρθε η ώρα για τα Διάφανα Κρίνα, προσωπικά, το μεγάλο αίνιγμα της βραδιάς. Γράφτηκαν, άλλωστε, αρκετά για την επιστροφή της μπάντας. Με εξαιρετικό ήχο (παρά τα μικρά τεχνικά προβλήματα που είχε στην αρχή ο Παναγιώτης Μπερλής) έδιωξαν κατευθείαν τα όποια «σύννεφα». Εξαιρετικά έτοιμοι και δουλεμένοι, το διασκέδασαν, έκαναν ένα άρτιο live και κέρδισαν το κοινό που αριθμούσε πλέον αρκετές χιλιάδες.

Διάφανα κρίνα live - efsyn city https://t.co/37OlfjFeTP

— EFSYN (@EFSYNTAKTON) 10 Ιουνίου 2017

Τα καινούργια κομμάτια έδειξαν να στέκονται αρκετά καλά δίπλα στις παλιές τους επιτυχίες. Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ μεγάλος φαν της μπάντας (μουσικά μιλώντας), ωστόσο τα Διάφανα Κρίνα απέδειξαν πως έχουν ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο και όταν υπάρχει διάθεση για δουλειά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Και περίπου στις 11 το βράδυ ήρθε η ώρα του Γιάννη Αγγελάκα και των 100°C. Από τις πρώτες κιόλας νότες έγινε αντιληπτό ότι ο αγαπημένος καλλιτέχνης έχει γίνει, πλέον, ένα με την καινούργια του μπάντα, το επίπεδο (ηχητικά, τεχνικά) ήταν πολύ υψηλότερο σε σχέση με την περσινή συναυλία και η βραδιά δικαιωματικά τους ανήκε. Με ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε υλικό από όλη την καριέρα του Γιάννη Αγγελάκα και μια εξαιρετική επικοινωνία με το κοινό η διάθεση ανέβηκε κατακόρυφα και όλη η πλατεία Νερού χόρευε ασταμάτητα.

Ένας φίλος παρατήρησε ότι ο Γιάννης Αγγελάκας έχει γίνει εντελώς... Ινδιάνος και όντως έτσι είναι. Με διάθεση σχεδόν «σαμανική» ήταν ο μαέστρος και ο ενορχηστρωτής σε ένα rock πανηγύρι.

efsyn city Γιάννης Αγγελάκας Τώρα στην Πλ. νερού https://t.co/9RYvjCPYJU

— EFSYN (@EFSYNTAKTON) 10 Ιουνίου 2017

Κορυφαίες στιγμές, τολμώ να πω, ήταν μάλλον το «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» και το «Τρένο».

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν ουρλιάξαμε όλοι «Ακούω την αγάπη» ή δεν δακρύσαμε ξανά με τη «Γιορτή», όταν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχε έρθει η ώρα να αποχαιρετίσουμε τον Γιάννη Αγγελάκα και να δώσουμε ραντεβού για την επόμενη συναυλία του.

Γιάννης Αγγελάκας - ακούω την αγάπη https://t.co/H0EaGFzok1

— EFSYN (@EFSYNTAKTON) 10 Ιουνίου 2017

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζογάρισες στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα... Τι ξέρεις για τις συναυλίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα; Αν δε χωράς μέσα σε μια ονειροπαγίδα
Keywords
Τυχαία Θέματα