Χρησμοί Καμμένου για το Σκοπιανό: Δεν ψηφίζω, αλλά ίσως δεν χρειαστεί και να ψηφίσω

Μια σκόπιμα μπλεγμένη εικόνα που τον βοηθάει να μην αναγκαστεί να αποχωρήσει από την κυβερνητική συμμαχία επεδίωξε να δώσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε σχέση με τη διαφαινόμενη συμφωνία Τσίπρα – Ζαεφ για το Σκοπιανό.

Ο κ. Καμμένος αρχικά επανέλαβε ότι το κόμμα

του δεν θα ψηφίσει συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία τονίζοντας ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς ψήφιση.

Όμως, αμέσως μετά άρχισε τους χρησμούς. Εκτίμησε ότι η συμφωνία για το Σκοπιανό, με τους όρους που περιέχει, δεν θα γίνει αποδεκτή σε δημοψήφισμα ή ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων.

«Από τους όρους για τους οποίους ενημερώθηκα εγώ θεωρώ ότι δεν θα γίνει δεκτή από δημοψήφισμα ή από τη Βουλής των Σκοπίων», είπε ο κ. Καμμένος.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, «η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στα Σκόπια και αυτό είναι κυβερνητική θέση είναι μετά την πιθανότητα να γίνει η δεκτή συμφωνία με τον Ζάεφ - εγώ κρατώ τις επιφυλάξεις μου γιατί είναι μια συμφωνία που δεν θα μπορεί να γίνει δεκτή εύκολα από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό - θα υπογραφεί αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να ψηφιστεί από τη Βουλή, να γίνει δημοψήφισμα, να επανέλθει στη Βουλή και αν όλα αυτά ολοκληρωθούν τότε θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση».

«Ίσως πάμε και μετά τις εκλογές για κύρωση σε περίπτωση που γίνει όλη αυτή η διαδικασία που ανέφερα» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενώ σε άλλο σημείο εκτίμησε ότι δεν θα γίνει το φθινόπωρο η συμφωνία.

Παράλληλα ο κ. Καμμένος ζήτησε πριν να υπάρξει οποιαδήποτε διαδικασία στην Ελλάδα να υπάρξει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να αλλάξει η απόφαση του 1992.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν είναι μια απόφαση που μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Είμαι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, και χθες το βράδυ μιλήσαμε με τον Τσίπρα. Είμαστε σε μια φάση πλέον που στη σημερινή ημέρα θα έχει το απόγευμα επικοινωνία με τον Ζάεφ προκειμένου να δοθεί μια απάντηση. Η πρόταση αυτή προκειμένου να έρθει προς κύρωση στη Βουλή όπου εκεί θα και η θέση μας θα είναι αρνητική, είναι η πρώτη φορά που θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όποιος σκέφτεται να αλλάξει θέση, να φύγει τώρα από το κίνημα» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τους όρους της συμφωνίας είπε ότι «βλέπω όρους που είναι αρκετά ισχυροί όσον αφορά τη σλαβική καταγωγή, τη σλαβική γλώσσα, το ξεκαθάρισμα της ιστορίας της Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ. Τέτοιους όρους που έχει συμπεριλάβει η Ελλάδα στην πρότασή της δεν τους έχω ξαναδεί. Εάν δεν υπήρχε το κομμάτι του όρου Μακεδονία δεν θα δεσμευόμασταν».

«Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση που θα υπονομεύσει την έξοδο αλλά όταν έρθει το θέμα στη Βουλή θα παραμείνουμε πιστοί σε αυτό που συμφωνήσαμε με το λαό όταν εκλεγήκαμε» είπε ακόμα ο Πάνος Καμμένος ωστόσο πρόσθεσε ότι «εγώ το χέρι μου να το σηκώσω προκειμένου να γίνει δεκτή η ένταξη ενός κράτους με τον όρο Μακεδονία δεν θα το σηκώσω ποτέ».

Keywords
Τυχαία Θέματα