Ειδικό λεωφορείο για άτομα με αναπηρία απέκτησε ο δήμος Θεσσαλονίκης

Στην αγορά –με ίδιους πόρους- ενός λεωφορείου σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ειδικά εξοπλισμένου για τη μεταφορά αμαξιδίων, προχώρησαν τα Κ.Α.Π.Η. του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα όχημα που μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα δυο αμαξίδια για άτομα με ειδικές ανάγκες, οχτώ επιβάτες και δύο συνοδηγούς.

Η προσθήκη του στο στόλο των δημοτικών οχημάτων αναμένεται να ανακουφίσει μεγάλη μερίδα ηλικιωμένων που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης, καθώς θα έχουν πλέον

την δυνατότητα χωρίς να ταλαιπωρούνται να επισκέπτονται με ασφάλεια γιατρούς αλλά και δημόσιες υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ Στυλιανός Λιακόπουλος παρουσίασε σήμερα το λεωφορείο στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος αναφέρθηκε στις διαρκείς προσπάθειες που όπως είπε καταβάλλει ο δήμος για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ηλικιωμένων και κυρίως αυτών που έχουν ανάγκη.

Από την πλευρά του ο Στυλιανός Λιακόπουλος επεσήμανε ότι «η προμήθεια ενός λεωφορείου με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές στηρίχθηκε εξαρχής από τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και φυσικά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου, με την πεποίθηση ότι θα αποτελεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για το Κ.Α.Π.Η.».

Όπως εξήγησε «η αγορά αυτή φιλοδοξεί να δώσει απάντηση στη δυσκολία μετακίνησης των ηλικιωμένων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, διασφαλίζοντας την εύκολη πρόσβασή τους στις δημόσιες υπηρεσίες και ειδικότερα στις υπηρεσίες υγείας. Έχει άλλωστε διαπιστωθεί ότι η εξασφάλιση της προσβασιμότητας σε σημαντικούς προορισμούς για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα συντελεί τα μέγιστα, ώστε τα μέλη της να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά».

www.makthes.gr

ΠΗΓΗ: Ειδικό λεωφορείο για άτομα με αναπηρία απέκτησε ο δήμος Θεσσαλονίκης Γράφτηκε απο το Newsitamea.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ειδικό, Θεσσαλονίκης,eidiko, thessalonikis