Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξηγεί τον λόγο που κλείσαμε με 1.000 κρούσματα και ανοίγουμε με 3.500-ΒΙΝΤΕΟ

Τον λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση προχώρησε σε μία «προσεκτική ανακατανομή δραστηριοτήτων» με 3.500 κρούσματα ημερησίως όταν αντίθετα «έκλεινε» τον Ιανουάριο με 1.000 εξήγησε στη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, «όταν κλείσαμε τον Ιανουάριο, βλέπαμε την ανοδική τάση των κρουσμάτων. Αν δεν είχαμε κλείσει τότε, η αύξηση θα ήταν εκθετική και η επιβάρυνση στο ΕΣΥ, μη διαχειρίσιμη».

«Το βρετανικό στέλεχος σε συνδυασμό με το καταχείμωνο

έκαναν την μεταδοτικότητα του ιού πιο γρήγορη. Πήραμε μέτρα νωρίτερα. Ο ιός είναι πιο μεταδοτικός και ναι, υπήρχε κούραση στην κοινωνία» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Εμπιστευτήκαμε τους πολίτες»

«Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς παντού» σημείωσε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν το κάναμε. Εμπιστευτήκαμε τους πολίτες. Ο βαθμός συμμόρφωσης δεν είναι ίδιος με πέρσι τον Απρίλιο και το Μάιο. Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι προσεκτική ανακατανομή δραστηριοτήτων. Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις δεν έχουμε διαφορετική άποψη. Ήταν εισήγηση της επιτροπής. Κρίναμε εκ των υστέρων ότι δεν είναι μέτρο αποτελεσματικό» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πάρθηκε απόφαση από την Επιτροπή η οποία έκρινε ότι είναι κάτι το οποίο το αντέχουμε. Πείτε μου ευθέως αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε;» ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αρκετά με τις γενικές θεωρήσεις. Συμφωνείτε με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με τους κανόνες που εισηγήθηκαν οι ειδικοί;» ρώτησε. «Να πείτε αν πρέπει να ανοίξουμε τα mall ή τα πολυκαταστήματα..; Αν συμφωνήσουμε ότι αυτό είναι το σωστό να το εξηγήσουμε στους πολίτες».



Θα προφυλαχθούν τα εργασιακά δικαιώματα

Αναφερόμενος στη συνέχεια στους εργαζόμενους, είπε ότι «τα εργασιακά τους δικαιώματα θα προφυλαχθούν. Είναι ζήτημα και των ελεγκτικών μηχανισμών. Αν θέλουμε να έχουμε πολλά περισσότερα τεστ, άλλη λύση από τα self test δεν υπάρχει. Παρά τις όποιες μικρές αστοχίες κάνουμε το απολύτως σωστό. Θα ανοίξουμε τα σχολεία όταν θα έχουμε τη δυνατότητα όλοι οι μαθητές να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ».

«Στο ζήτημα των ΜΕΘ δεν ήθελα να επανέλθω» είπε, συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός για να απευθυνθεί προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας «αποσύρατε προσεκτικά τον αψύ συντοπίτη μου, τον κ. Πολάκη, ο οποίος θα έδινε αγώνα να μας πείσει. Να διαβάσω κάποιους τίτλους δημοσιευμάτων από τη δική σας εποχή: ‘Η αγωνία για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, 75 άτομα λίστα αναμονής’, ‘Διασωληνωμένοι σε διαδρόμους’, ‘Τραγωδία στο Σωτηρία’ , ‘1.000 θάνατοι το χρόνο από ελλείψεις ΜΕΘ’. Αυτά συνέβαιναν για τέσσερα χρόνια επί δική σας διακυβέρνησης και χωρίς πανδημία. Σταματήστε να κουνάτε το δάκτυλο στην κυβέρνηση που διπλασίασε τις ΜΕΘ» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός επεσήμανε με νόημα ότι «Υπάρχουν κόμματα σε αυτή την αίθουσα που τρέφονται από την πανδημία», εξηγώντας πως «θεωρούν ότι όσο υπάρχει η πανδημία έχουν συνεχές αντιπολιτευτικό όπλο για να ασκούν μόνιμη κριτική στην κυβέρνηση». Και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «κ. Τσίπρα κάποτε οι αντιμνημονιακοί έμειναν χωρίς μνημόνια μόνο με το νταούλι στο χέρι. Προσέξτε γιατί και οι κορονοκάπηλοι θα μείνουν χωρίς κορονοϊό και τότε τι θα κάνετε χωρίς βαρβάρους;».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός στον επίλογο της δευτερολογίας του, ξεκίνησε από μία αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε διάλογο που είχε με την κ. Μπακογιάννη και όπως είχε αναφέρει του θύμισε τον δίσκο «Τραπεζάκια έξω» του Διονύση Σαββόπουλου.

«Στον ίδιο δίσκο υπάρχει κι ένα τραγούδι που λέγεται ‘Το τσάμικο’ και σ’ έναν χαρακτηριστικό στίχο του λέει: ‘Η Ελλάδα που αντιστέκεται η Ελλάδα που επιμένει, κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει’. Να είναι καλά ο Διονύσης Σαββόπουλος. Νομίζω ότι ο στίχος αυτός γράφτηκε για εσάς», είπε κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

The post Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξηγεί τον λόγο που κλείσαμε με 1.000 κρούσματα και ανοίγουμε με 3.500-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα