DxOMark: Οι κατασκευαστές δεν μας στέλνουν τη συσκευή τους αν δεν υπάρχει πιθανότητα για την πρώτη θέση

Το DxOMark είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που αξιολογεί διάφορα κομμάτια ενός smartphone όπως τους φακούς, τα ηχεία και τις κάμερες που αυτό ενσωματώνει. 

Πολλά κορυφαία smartphones που περνάνε από το εργαστήριο του DXOMark λαμβάνουν βαθμολογίες για την ποιότητα των φωτογραφιών τους, τη λήψη βίντεο και στο τέλος μια συνολική βαθμολογία η οποία χρησιμοποιείται από τις εταιρείες ως δείγμα των επιδόσεων του μοντέλου τους. Υπήρχε μια εποχή που οι κατασκευαστές έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βαθμολογία του DxOMark

και τη χρησιμοποιούσαν για να καυχηθούν για τις επιδόσεις και την ποιότητα της κάμεράς τους.

Τα τελευταία χρόνια όμως οι κατασκευαστές δεν χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη μέτρηση, εκτός αν η νέα συσκευή κατατάσσεται στην πρώτη θέση στο DxOMark. Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της DxOMark, Frederik Guichard, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Jiemian News.

Όσον αφορά τη Xiaomi και άλλους κατασκευαστές που δεν στέλνουν συσκευές για να τις αξιολογήσει η DxOMark, ο Guichar δήλωσε: «Δεν είναι ότι λιγότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τις βαθμολογίες των δοκιμών μας, αλλά λιγότερα smartphones πιάνουν βαθμολογίες που μπορούν να τα φέρουν στην πρώτη θέση». Ο Guichard ισχυρίζεται ότι μια συσκευή που κατατάσσεται πρώτη στις βαθμολογίες του DxOMark λαμβάνει μεγάλη διαφημιστική προσοχή και έτσι αν ο κατασκευαστής δεν πιστεύει ότι το smartphone θα καταταγεί πρώτο, δεν θα στείλει μια συσκευή για δοκιμή.

Η δήλωση έρχεται ως απάντηση στην είδηση ότι η Xiaomi δεν έστειλε το Xiaomi 12S Ultra στο DxOMark, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο CEO Lei Jun. Η DxOMark αγόρασε και αξιολόγησε μόνη της τη ναυαρχίδα της Xiaomi. Η συνολική βαθμολογία της ήταν 138 - λίγους πόντους κάτω από τις 143 που σημείωσε πέρυσι το Xiaomi Mi 11 Ultra, κάτι που δημιούργησε αίσθηση.

Αυτή την εβδομάδα το DXOMark ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στη μεθοδολογία των δοκιμών του, με νέες βαθμολογίες και χρήση διαφορετικών πρωτοκόλλων. Σε ότι αφορά τις βαθμολογίες, η εταιρεία τροποποίησε τις κλίμακες προκειμένου να τις καταστήσει περισσότερο συγκρίσιμες μεταξύ των πρωτοκόλλων. Για παράδειγμα, στο παρελθόν, μια συνολική βαθμολογία 80 θα ήταν χαμηλή για την ποιότητα της κάμερας αλλά σχετικά υψηλή για τον ήχο ή την οθόνη. Οι βαθμολογίες έχουν πλέον αναδιαμορφωθεί προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αντιπροσωπεύουν παρόμοιο επίπεδο επιδόσεων σε όλα τα πρωτόκολλα δοκιμών.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα