H DJI επεκτείνεται στα ηλεκτρικά ποδήλατα και συστήματα κίνησης

22:06 4/7/2024 - Πηγή: Insomnia

To DJI Avinox θα κάνει το ντεμπούτο του στο ηλεκτρικό mountain bike Amflow PL που θα παρουσιάσει η εταιρία αργότερα μέσα στο 2024.

Σημαντική επέκταση του τομέα δραστηριοποίησης για τη DJI σηματοδοτεί το νέο σύστημα κίνησης Avinox και η μάρκα ηλεκτρικών ποδηλάτων Amflow. Η εταιρία, που φημίζεται για τα drones τα οποία κατασκευάζει, πρόκειται να παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό

ποδήλατο, το Amflow PL, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, πριν το τέλος του 2024. Το ποδήλατο θα είναι εφοδιασμένο με τον κινητήρα Avinox και μπαταρία ταχείας φόρτισης. Διαθέτει τόσες πολλές έξυπνες και σημαντικές δυνατότητες, ενσωματωμένες σε ένα σχετικά ελαφρύ ηλεκτρικό ποδήλατο ώστε αναμένεται να κινήσει την προσοχή ανταγωνιστριών εταιριών, όπως η Bosch και η Specialized.

Λειτουργώντας κατά κάποιον τρόπο ως πλαίσιο επίδειξης του νέου συστήματος κίνησης Avinox, το Amflow PL διαθέτει 120NM μέγιστης ροπής και 1000W επιπλέον ενέργειας, η οποία αξιοποιείται όποτε χρειαστεί, ώστε να ξεπερνά το ποδήλατο ακόμη και τις πλέον απότομες κλίσεις. Κατά τα άλλα, το Avinox είναι ένας "εντυπωσιακά αθόρυβο" μοτέρ μεσαίας κατηγορίας, με ονομαστική απόδοση 250W και μέγιστη απόδοση στα 850W. Η αφαιρούμενη μπαταρία των 800Wh μπορεί να φορτιστεί γρήγορα και από το μηδέν να φτάσει στο 75% μέσα σε μόλις μιάμιση ώρα, χρησιμοποιώντας το φορτιστή 2A/508W GaN του Amflow.

Παρά την τόση ισχύ και τη μεγάλη χωρητικότητα μπαταρίας, το Amflow PL ζυγίζει μόλις 19,2 κιλά, εν μέρει χάρη στο βάρους μόλις 2,27 κιλών σκελετό από ανθρακονήματα και το σύστημα κίνησης Avinox, που ζυγίζει 2,52 κιλά.

Το ποδήλατο διαθέτη έγχρωμη οθόνη αφής OLED 2 ιντσών, ενσωματωμένη στο σκελετό, και ειδική εφαρμογή για ασύρματο πρόσβαση στο ποδήλατο και όλα τα δεδομένα της χρήσης του. Σε περίπτωση προβλήματος το ποδήλατο θα σημάνει συναγερμό και θα ενημερώσει το χρήστη για τη θέση στην οποία βρίσκεται, μέσω της εφαρμογής. Διαθέτει τέσσερις λειτουργίες υποβοήθησης των πεντάλ, ανάμεσά τους και αυτόματη λειτουργία, προσαρμόζοντας τη διοχετευόμενη ενέργεια, ανάλογα με την αντίσταση που συναντά κατά την πορεία. Ενσωματώνει επίσης θύρα φόρτισης USB, για τις συσκευές του κατόχου, πλήρες σύστημα ανάρτησης κατασκευασμένο από τη Fox, καθώς και σκελετό που μπορεί να υποδεχτεί πίσω τροχούς 27,5 αλλά και 29 ιντσών.

"Η τεχνογνωσία που αποκτήσαμε στις μπαταρίες και την τεχνολογία κίνησης, μέσα από τα drones και τα συστήματα σταθεροποίησης των καμερών, μας οδήγησαν στη δημιουργία του Avinox", δήλωσε η Κριστίνα Ζανγκ, διευθύντρια εταιρικής στρατηγικής στη DJI. "Είναι μια φυσική εξέλιξη για τη DJI να επεκταθεί σε αυτό τον τομέα, καθώς τα προηγούμενα χρόνια κατακτούσαμε τις απαραίτητες τεχνολογίες για ένα σύστημα ηλεκτρικού ποδηλάτου, ως προς την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου μοτέρ, τη διαχείριση της μπαταρίας, καθώς και το σχεδιασμό και την κατασκευή των μηχανικών μερών".

Παράλληλα, η εταιρία αναπτύσσει έξυπνες λύσεις οδήγησης για αυτοκίνητα στην Κίνα, τα τελευταία χρόνια, ορισμένες από τις οποίες έχουν ήδη ενσωματωθεί σε αρκετά μοντέλα. Πρόσφατα, η εταιρία επεκτάθηκε στην αγορά μπαταριών με τη δημιουργία των πρώτων μεγάλων φορητών μπαταριών και σταθμών φόρτισης.

Το Amflow PL αναμένεται να διατεθεί στην αγορά κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2024. Η DJI εκτιμά ότι η τιμή του θα κινείται μεταξύ των 7.000 και 12.000 ευρώ, επομένως θα έρθει σε άμεσο ανταγωνισμό με κορυφαία ηλεκτρικά σπορ ποδήλατα, όπως τα μοντέλα της σειράς Turbo από τη Specialized. Η DJΙ ανακοίνωσε ότι το Amflow PL θα είναι διαθέσιμο από εξουσιοδοτημένους εμπόρους στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και όχι μόνο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα