H Google προχωρά στη σύμπτυξη των ομάδων λογισμικού και υλικού εξοπλισμού

Επικεφαλής των ενιαίων προσπαθειών της Google στους τομείς υλικού εξοπλισμού και λογισμικού θα είναι στο εξής ο Ρικ Όστερλο.

Από τη στιγμή που η Google επέλεξε να ρίξει όλες τις δυνάμεις της στην τεχνητή νοημοσύνη, αναζητά τρόπους επιτάχυνσης της εφαρμογής του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου της στο σύνολο του χαρτοφυλακίου της. Τα πρώτα σημάδια αυτής της προσέγγισης άρχισαν να εντοπίζονται με τα πρώτα ρεπορτάζ που ήθελαν

τη Google να εφαρμόζει μια πρωτοβουλία επίσπευσης των διαδικασιών που επέτρεπε στις εκάστοτε ομάδες να προχωρούν σε δικές τους αξιολογήσεις έγκρισης, ώστε να παίρνουν τα διάφορα προγράμματα εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης συντομότερα το πράσινο φως. Η νέα εξέλιξη, όμως, έλαβε τη μορφή σημαντικής εσωτερικής αναδιοργάνωσης.

Ο Σουντάρ Πιτσάι, διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο εταιρικό ιστολόγιο ότι η Google θα προχωρήσει στη δημιουργία νέας διεύθυνσης, με την ονομασία Πλατφόρμες και Συσκευές. Η διεύθυνση αυτή θα συνενώσει τις ομάδες λογισμικού και υλικού εξοπλισμού, ενώ θα είναι αρμόδια για την ανάπτυξη των Android, Chrome, Chrome OS, Photos και όχι μόνο.

Ο λόγος για αυτή τη δραστική αλλαγή φέρεται να είναι η προσπάθεια παρουσίασης "υψηλότερης ποιότητας προϊόντων και εμπειριών", ώστε να "ενισχυθούν δυναμικά τα οικοσυστήματα Android και Chrome", καθώς και "να παρουσιαστούν οι καλύτερες καινοτομίες στους εταίρους μας ταχύτερα". Με απλά λόγια, η εταιρία θέλει να επιταχύνει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της.

Επικεφαλής της νέας διεύθυνσης θα είναι ο Ρικ Όστερλο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν αρμόδιος για όλες τις προσπάθειες της Google σε επίπεδο υλικού εξοπλισμού. Εντωμεταξύ, ο Χιρόσι Λόκχαϊμερ, που επέβλεπε τα Android, Chrome, Chrome OS, G1 και Photos, αναμένεται να ασχοληθεί με νέα προγράμματα στο σύνολο των δραστηριοτήτων της Alphabet. Ο Σαμίρ Σαμάτ, που βοηθούσε το Λόκχαϊμερ στο σκέλος του Android, αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει επικεφαλής του όλου οικοσυστήματος Android.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Verge, τόσο ο Όστερλο όσο και ο Λόκχαϊμερ προσέγγισαν τον Πιτσάι ώστε να συζητήσουν αυτή τη μετάβαση πριν από δύο χρόνια. Η απόφαση πάρθηκε τώρα γιατί, σύμφωνα με το Λόκχαϊμερ, "υπήρχε η αίσθηση πως ήταν η κατάλληλη στιγμή". Ο Όστερλο, από την πλευρά του, θεωρεί πως η συνένωση των δύο ομάδων θα επιτρέψει στη Google να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα προϊόντα της ταχύτερα από κάθε άλλη φορά.

Η έντονη έμφαση που δίνει η Google στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως αποδεικνύεται από την ταχεία επέκταση των προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης μέσα στον τελευταίο χρόνο, συντείνει στο ότι η εταιρία θεωρεί την τεχνητή νοημοσύνη ως το μέλλον των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. Και, αν δεν ήταν ήδη σαφές, αυτή η σημαντική αναδιοργάνωση το αποδεικνύει στην πράξη. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα