Αυτή η ιστοσελίδα σας δείχνει ποια παιχνίδια τρέχουν σε laptop αρχιτεκτονικής Windows on Arm

Ορισμένοι αξιοσημείωτοι όσο και δημοφιλείς τίτλοι συνεργάζονται άψογα με τις νέες συσκευές που ενσωματώνουν την τεχνολογία Windows on Arm.

Οι πρώτοι υπολογιστές με επεξεργαστές Snapdragon X ανακοινώθηκαν επιτέλους και οι επεξεργαστές αυτοί, σε συνδυασμό με βελτιώσεις σε επίπεδο λογισμικού, υπόσχονται αισθητά ανώτερες επιδόσεις για τα Windows on Arm. Τόσο η Qualcomm όσο και η Microsoft

στο παρελθόν άφησαν να εννοηθούν πως οι βελτιώσεις αυτές θα έχουν τον ανάλογο αντίκτυπο στο gaming, και μια νέα ιστοσελίδα σας βοηθά να παρακολουθείτε ποιοι είναι οι τίτλοι που υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία.

Η ιστοσελίδα Works on WoA περιλαμβάνει κατάλογο παιχνιδιών για PC που τρέχουν απροβλημάτιστα σε συσκευές Windows on Arm. Μάλιστα, και η Microsoft αναφέρθηκε σε αυτή την ιστοσελίδα, στη διάρκεια του συνεδρίου Build που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Το όλο σύστημα λειτουργεί ως εξής: η πλατφόρμα κατατάσσει τα παιχνίδια σε τέσσερις κατηγορίες: perfect, playable, runs και unplayable. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται τίτλοι που τρέχουν στα 1080p/60fps χωρίς το παραμικρό ζήτημα, ενώ playable σημαίνει πως ένας τίτλος τρέχει στα 1080p και περίπου 30fps με "ελάχιστα" σκαλώματα ή ζητήματα.

Τι σημαίνει η κατηγορία "runs"; Η ιστοσελίδα αναφέρει πως οι τίτλοι αυτής της κατηγορίας τρέχουν "με bugs τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν τη συνολική εμπειρία". Περιττό να πούμε ότι unplayable σημαίνει πως ο τίτλος δεν υποστηρίζεται για την ώρα στα Windows on Arm, λόγω "anti-cheat παραμέτρων ή άλλων λειτουργιών".

H Works on WoA αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 1.481 τίτλους και στις δύο κορυφαίες κατηγορίες συναντά κανείς διάφορους δημοφιλείς τίτλους που τρέχουν άριστα ή ικανοποιητικά σε PC με επεξεργαστές Snapdragon. Ανάμεσα σε αυτούς τους τίτλους συναντάμε το Witcher 3, το Baldur's Gate 3, το Spider-Man όπως και το Red Dead Redemption 2. Αρκετοί ακόμη σημαντικοί τίτλοι, όπως το Diablo 4 και το Cyberpunk 2077 κατατάσσονται στην κατηγορία "runs".

Είναι χρήσιμη η εμφάνιση ενός τέτοιου σημείου αναφοράς για τη συμβατότητα υφιστάμενων τίτλων με τα Windows on Arm, με την ελπίδα ότι η πλατφόρμα στην πορεία θα ενσωματώσει τη δυνατότητα αποστολής αναφορών από τους χρήστες, όπως το ProtonDB επιτρέπει για το Linux και το SteamDeck. Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι νέοι υπολογιστές δεν προορίζονται για όσους ενδιαφέρονται πρωτίστως για το gaming, όμως είναι θετικό να υπάρχουν αυτά τα επίπεδα συμβατότητας. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα