Απεβίωσε ο συνιδρυτής της Adobe, Charles Geschke

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των αρχείων PDF αλλά και των προγραμμάτων ηλεκτρονικής σχεδίασης DTP.

Η Adobe επιβεβαίωσε ότι ο συνιδρυτής της εταιρείας, Δρ. Charles «Chuck» Geschke (αριστερά στη φωτογραφία), πέθανε από αιτίες που δεν έγιναν γνωστές στις 16 Απριλίου σε ηλικία 81 ετών. Αυτός και ο Δρ. John Warnock ίδρυσαν την Adobe

το 1982, λίγο μετά αφού έφυγαν από την Xerox, με τον Geschke να υπηρετεί ως Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων, Πρόεδρος αλλά και Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μεταξύ 1986 και 2017. Ήταν επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου μέχρι τον Απρίλιο του 2020. Ωστόσο, η τεχνολογία που βοήθησε ο Geschke να αναπτυχθεί, πιθανότατα τις γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Geschke και Adobe έγιναν αρχικά γνωστοί για την ανάπτυξη της γλώσσας προγραμματισμού PostScript, μία γλώσσα που βοήθησε στην καθιέρωση προγραμμάτων ηλεκτρονικής σχεδίασης DTP (desktop publishing). Αυτός και ο Warnock είναι επίσης γνωστοί για την ανάπτυξη του Portable Document Format ή αλλιώς PDF. Η ικανότητα του PDF να διατηρεί ανέπαφες τις διατάξεις των σελίδων ανεξάρτητα από το λογισμικό ή την πλατφόρμα ήταν μία πρωτοποριακή λύση για την εποχή που κυκλοφόρησε το 1993. Ένας τύπος αρχείου που είναι πλέον ζωτικής σημασίας από απλά έγγραφα έως και φόρμες που υποστηρίζουν υπογραφές.

Ο Geschke υποστήριξε επίσης τη δημιουργία του Τεχνολογικού Μουσείου Καινοτομίας (τώρα γνωστό ως Tech Interactive) και μαζί με τον Warnock έλαβαν το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας και Καινοτομίας από τον Πρόεδρο Ομπάμα το 2009. Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είχε μπει ξανά το 1992 όταν απαγωγείς τον κρατούσαν χωρίς τη θέλησή του για τέσσερις ημέρες, προτού τελικά τον διασώσει το FBI.

Η Adobe εξακολουθεί να έχει σημαντική επιρροή στον κόσμο της τεχνολογίας και ανέπτυξε μερικά από τα πιο σημαντικά προϊόντα της ενώ ο Geschke κατείχε ηγετικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του Photoshop. Υπό αυτό πρίσμα λοιπόν, η κληρονομιά που αφήνει πίσω του θα μπορούσε να μνημονεύεται για πολλές δεκαετίες.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα