Επίσημα τα Galaxy A8 και Galaxy A8+ με Infinity Display και δύο εμπρόσθιες κάμερες

Επίσημα γίνονται από σήμερα τα δύο νέα smartphones της Samsung για τη μεσαία κατηγορία, που αυτή τη φορά έχουν την ονομασία A8 και A8+, αφήνοντας πίσω τις ονομασίες A3, A5 και A7 που η κορεατική εταιρεία χρησιμοποιούσε τα τελευταία χρόνια.

Οι αλλαγές με τα προηγούμενα μοντέλα είναι σημαντικές, αρχής γενομένης

από το βελτιωμένο σχεδιασμό και των δύο συσκευών ο οποίος δανείζεται στοιχεία από τo Galaxy S8, με την παρουσία γυαλιού και στο πίσω μέρος αλλά και την Infinity οθόνη με μικρά περιθώρια περιμετρικά, χωρίς όμως κυρτές πλευρές. Με οθόνες, 5,6 και 6 ιντσών τα Galaxy A8 και A8+ έχουν ανάλυση 1080 x 2220 καθώς και αναλογία διαστάσεων 18,5:9 για πρώτη φορά. Παραμένει πάντα και η υποστήριξη αδιαβροχοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο IP68 για αντοχή κάτω από το νέρο σε βάθος 1.5 μέτρου και για 30 λεπτά. Κρίνοντας από τις φωτογραφίες, η Samsung έχει τοποθετήσει τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος κάτω ακριβώς από την κύρια κάμερα, μία θέση που όλά δείχνουν θα επιλεχθεί και για το επερχόμενο Galaxy S9.

Αναμενόμενα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο συσκευών είναι βελτιωμένα με την παρουσία Exynos chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,2GHz, με 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικό χώρο. Η μπαταρία στο A8 μοντέλο έχει χωρητικότητα 3.000mAh ενώ στο Plus μοντέλο 3500mAh. Στον τομέα των καμερών, η έκπληξη βρίσκεται στο εμπρόσθιο μέρος με την παρουσία δύο αισθητήρων των 16MP και 8MP με διάφραγμα f/1.9. Στο πίσω μέρος και τα δύο μοντέλα διαθέτουν την ίδια κάμερα των 16MP με διάφραγμα αυτή τη φορά f/1.7 για πολύ καλές επιδόσεις σε λήψεις με όχι ιδανικές συνθήκες φωτός.

Περιέργως, η Samsung επιλέγει να κυκλοφορήσει και τα δύο μοντέλα με Android 7.1 Nougat αν και υπόσχεται ότι η αναβάθμιση στην έκδοση 8.0 Oreo δε θα αργήσει. Η τιμή για το Galaxy A8 έχει οριστεί στα €499 ενώ για το Galaxy A8+ στα €599. Περισσότερα για τα δύο smartphones θα μάθουμε σε λίγες μέρες στην έκθεση CES 2018 όπου θα έχουμε μια πρώτη επαφή ενώ θα μάθουμε και το πλάνο για την ευρωπαική τους κυκλοφορία.

Site: Phonearena

Keywords
Τυχαία Θέματα