Η Panasonic έφτιαξε σκούπα «ψαρέματος» ακουστικών από τις γραμμές του τρένου

Το πρόβλημα των χαμένων ασύρματων ακουστικών σε σταθμούς τρένων της Ιαπωνίας μεγαλώνει και η Panasonic έχει μια λύση.

Το να πέσει ένα ασύρματο ακουστικό από το αυτί κάποιου κατά την είσοδο ή έξοδο από βαγόνι τρένου δεν είναι κάτι απίθανο, ειδικά σε κομβικούς σταθμούς όπου πλήθη ανθρώπων μπαίνουν και βγαίνουν από τα βαγόνια ταυτόχρονα. Αν ένα ακουστικό πέσει στις ράγες και ειδικά ανάμεσα στις πέτρες, είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να ανακτηθεί.

Η Panasonic

φαίνεται να έχει μια λύση για το πρόβλημα αυτό, όπως αναφέρει το The Verge. Σε συνεργασία με την ιαπωνική σιδηροδρομική εταιρεία JR East, η Panasonic αναπτύσσει ένα είδος σκούπας με μακρύ κοντάρι ώστε από την αποβάθρα να γίνεται συλλογή των απωλεσθέντων ακουστικών, με όσο το δυνατόν γρηγορότερο και εύκολο τρόπο. 

Χρησιμοποιώντας πολλαπλούς λεπτούς σωλήνες για αναρρόφηση, η σκούπα κρατάει το ακουστικό χωρίς να το ρουφάει μέσα της ενώ είναι αρκετά λεπτοί ώστε να μην τραβάνε χαλίκια. Για σύγκριση, στην κάτω φωτογραφία φαίνεται η σκούπα (αριστερά) και το τρέχον εργαλείο (δεξιά). Όπως είναι προφανές, το «ψάρεμα» με τον δεύτερο τρόπο δεν είναι πολύ εύκολη ή γρήγορη δουλειά.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα από την Ιαπωνία, οι εργαζόμενοι του σταθμού χρησιμοποιούν ένα χειροκίνητο, μηχανικό εργαλείο για τη συλλογή των ακουστικών, κάτι ιδιαίτερα χρονοβόρο και κουραστικό ειδικά όταν γίνεται στο τέλος της βάρδιας και πριν το κλείσιμο του σταθμού. Η JR East αναφέρει πως περίπου 950 συμβάντα απώλειας ακουστικών σε σταθμούς έχουν καταγραφεί από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο σε 78 σταθμούς.

Καθώς το πρόβλημα, προφανώς, δεν υπάρχει αποκλειστικά στην Ιαπωνία, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η συσκευή θα κριθεί ως μια επιτυχημένη προσθήκη στα εργαλεία του προσωπικού και αν η χρήση της θα υιοθετηθεί και σε άλλες χώρες. Δεν είναι σπάνιο το γεγονός κάποιος να επιχειρεί να συλλέξει μόνος του το ακουστικό από τις ράγες, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, κάτι που μπορεί να συμβεί μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα