Η Qualcomm ανακοίνωσε τον επεξεργαστή Snapdragon 7 Gen 1 για midrange συσκευές

Εκτός από τον κορυφαίο επεξεργαστή για φορητές συσκευές Snapdragon 8+ Gen 1, η Qualcomm αποκάλυψε και τον Snapdragon 7 Gen 1, ο οποίος προορίζεται για χρήση σε midrange συσκευές.

Η εταιρεία έφερε αρκετά στοιχεία από τη ναυαρχίδα της στη πλατφόρμα Snapdragon 7 Gen 1, μεταξύ των οποίων είναι η εξειδικευμένη μονάδα AI Engine, η υποστήριξη αισθητήρων έως και 200MP κ.ά.

Ο επεξεργαστής αποτελείται από έναν «Prime» πυρήνα Cortex-A710

χρονισμένο στα 2,4GHz, από τρεις «Performance» πυρήνες Cortex-A710 χρονισμένους στα 2,36GHz και από τέσσερις «Efficiency» πυρήνες χρονισμένους στα 1,8GHz. Μαζί με τον επεξεργαστή βρίσκεται και η Adreno 662 GPU, η οποία υποστηρίζει οθόνες QHD+ στα 60Hz ή FHD+ στα 144Hz. Σύμφωνα με την Qualcomm, το νέο SoC προσφέρει 20% υψηλότερη απόδοση από το Snapdragon 778G που αντικαθιστά με τις εργασίες AI να πραγματοποιούνται 30% ταχύτερα με τη νέα πλατφόρμα. Η μονάδα Adreno Frame Motion Engine λέγεται ότι διπλασιάζει τα framerates στα παιχνίδια ενώ διατηρεί τα ίδια επίπεδα κατανάλωσης σε σύγκριση με τον Snapdragon 778G. Η πλατφόρμα Snapdragon 7 Gen 1 μπορεί επίσης να διαχειριστεί έως και 16GB μνήμης LPDDR5.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα και τη δικτύωση, το Snapdragon X62 5G modem μπορεί να διαχειριστεί ταχύτητες download έως και 4,4Gbps με dual-standby συνδεσιμότητα 5G τόσο σε λειτουργία SA όσο και σε λειτουργία NSA ενώ υποστηρίζει WiFi 6E και Bluetooth 5.3 με υποστήριξη Snapdragon Sound και aptX. Ο τριπλός Qualcomm Spectra ISP δίνει το παρόν και στη συγκεκριμένη πλατφόρμα υποστηρίζοντας αισθητήρες έως 200MP και λήψεις βίντεο ανάλυσης έως 4Κ JDR με υποστήριξη λήψεων φωτογραφιών 10-bit HEIC και εγγραφών βίντεο HEVC ενώ σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει και στην ασφάλεια με την ύπαρξη των Android SE και Trusted Management Engine.

Οι πρώτες συσκευές που θα βασίζονται στην πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 αναμένεται να διατεθούν σε λίγες εβδομάδες από πολλούς κατασκευαστές, με το Reno 8 Pro της Oppo να ανακοινώνεται στις 23 Μαΐου.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα