Η Samsung ενδέχεται να αποκάλυψε την κυρίως κάμερα του Galaxy S25

22:07 1/7/2024 - Πηγή: Insomnia

O ISOCELL GNJ μοιάζει πολύ με τον αισθητήρα της κυρίως κάμερας του S24, ο οποίς θύμιζε πολύ τον αισθητήρα της S23.

Τρεις νέους αισθητήρες καμερών για κινητά τηλέφωνα ανακοίνωσε η Samsung και, κρίνοντας από το παρελθόν, ένας από αυτούς θα μπορούσε να είναι ο αισθητήρας στον οποίο θα βασίζεται η κυρίως κάμερα των Galaxy S25 και S25 Plus.

H Samsung ανακοίνωσε τον ISOCELL HP9

στα 200ΜΡ, τον ISOCELL JN5 στα 50ΜΡ και τον ISOCELL GNJ, επίσης στα 50ΜΡ. Αυτός που τραβάει περισσότερο την προσοχή, σε πρώτη φάση, είναι ο τελευταίος.

Ο GNJ έχει μέγεθος αισθητήρα 1/1.57 ιντσών, περίπου όσο και ο αισθητήρας της κυρίως κάμερας στα S24 και S24 Plus (1/1.56). Ο νέος αισθητήρας διαθέτει επίσης pixel ενός micron, ακριβώς όπως ο αισθητήρας που χρησιμοποιήθηκε στα S24 και S24 Plus.

Η Samsung παρουσιάζει συσκευές με κυρίως κάμερα που διαθέτει περίπου τέτοιο μέγεθος αισθητήρα και pixel από το 2022, με τα Galaxy S22 και S22 Plus. Εκτιμάται ότι τα Galaxy S25 και S25 Plus θα διατηρήσουν την κυρίως κάμερα των 50ΜΡ, επομένως δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές ως προς τον αισθητήρα. Επομένως, λογικά θα συμπέραινε κανείς ότι ο ISOCELL GNJ θα χρησιμοποιηθεί στις νέες συσκευές, εφόσον η Samsung επιθυμεί να ενσωματώσει νέο αισθητήρα, χωρίς ουσιαστική μεταβολή στο μέγεθος.

Ο GNJ ενσωματώνει τεχνολογία διπλών pixel με λειτουργία εστίασης, ώστε να αποδίδει καλύτερα σε λειτουργία βίντεο και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Παράλληλα, διαθέτει ειδική αντιδιαθλαστική επίστρωση και βελτιωμένα υλικά διαχωρισμού pixel. Οι αλλαγές αυτές στόχο έχουν να βελτιώσουν τον τρόπο που η κάμερα αιχμαλωτίζει το φως, να περιορίσουν τις διαθλάσεις, να αποδίδουν ακριβέστερα τις σκιασμένες/σκοτεινές περιοχές και να βελτιώσουν την αναπαραγωγή των χρωμάτων. Επίσης, η Samsung αναφέρει ότι ο ISOCELL GNJ είναι και αποδοτικότερος, κατά 29% στο preview mode και κατά 34% στα βίντεο που καταγράφονται με ανάλυση 4Κ στα 60fps.

H νοτιοκορεατική εταιρία ανακοίνωσε επίσης τον ISOCELL HP9, κάνοντας λόγο για τον πρώτο αισθητήρα τηλεφακού στα 200ΜΡ στην αγορά των κινητών. Πράγματι, ο αισθητήρας αυτός υποστηρίζει τον περισκοπικό φακό του vivo X100 Ultra. Στην ανακοίνωσή της, η Samsung κάνει λόγο για αισθητήρα 1/1.4 της ίντσας και pixel στα 0,56 micron, αντίστοιχα με την κυρίως κάμερα των 200ΜΡ του S24 Ultra. Ο αισθητήρας αυτός προσφέρει βελτιωμένη αποτύπωση χρωμάτων, 12% βελτιωμένη αποτύπωση του φωτός και 10% βελτιωμένες επιδόσεις στη λειτουργία αυτόματης εστίασης.

Βελτιωμένες, σύμφωνα με τη Samsung, είναι και οι επιδόσεις του ISOCELL HP9 σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς επί της ουσίας ο αισθητήρας αποδίδει εικόνες συγκρίσιμες με κάμερα των 12MP και pixel στα 2,24 micron, θεωρητικά τουλάχιστον. Ως προς τις δυνατότητες zoom, η Samsung αναφέρει ότι ο HP9 προσφέρει zoom 2x ή 4x μέσω του αισθητήρα (όταν χρησιμοποιείται ως 1x κάμερα), καθώς και zoom έως 12x όταν χρησιμοποιείται ως κάμερα με τηλεφακό 3x.

Τέλος, ανακοινώθηκε ο αισθητήρας ISOCELL JN5 στα 50ΜΡ. Είναι αντίστοιχος με τον προηγούμενο αισθητήρα, JN1, με 1/2.76 μέγεθος αισθητήρα και pixel στα 0,64 micron.

Ο νέος αυτός αισθητήρας φέρνει βελτιώσεις στο HDR και την αυτόματη εστίαση, συγκεκριμένα τεχνολογία DCG (dual slope gain) για HDR ενός καρέ και τεχνολογία αυτόματης εστίασης Super Quad Phase Detection. Η Samsung υποστηρίζει ότι το λεπτό μέγεθος του JN5 του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αισθητήρας κυρίως κάμερας, υπερευργώνιας, τηλεκάμερας ή ακόμη και εμπρόσθιας κάμερας. Πράγματι, ο προκάτοχός του, JN1, χρησιμοποιούταν σε διάφορες συσκευές, ως αισθητήρας της κάμερας για selfie φωτογραφίες ή ακόμη και της κυρίως κάμερας, σε ορισμένες οικονομικότερες συσκευές.

Η Samsung αναφέρει ότι ο JN5 υποστηρίζει zoom 2x όταν χρησιμοποιείται ως κυρίως κάμερα και έως 6x όταν χρησιμοποιείται με κάμερα 3x με τηλεφακό. Επίσης, ο αισθητήρας υποστηρίζει τη δυνατότητα παραμονής σε διαρκή λειτουργία με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, προκειμένου να υποστηρίξει δυνατότητες όπως η αναγνώριση κινήσεων μέσω της κάμερας που προορίζεται για selfie φωτογραφίες.  


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα