Η απόδοση των υβριδικών επεξεργαστών της Intel φαίνεται να ενισχύεται σημαντικά από τα Windows 11

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα HotHardware, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η έκδοση x86-64 του Samsung Galaxy Book S απέτυχε να εντυπωσιάσει με την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.

Στο εσωτερικού του εξαιρετικά κομψού και χαμηλού βάρους υπολογιστή βρίσκεται ο επεξεργαστής Core i5-L16G7 που βασίζεται στην αρχιτεκτονική «Lakefield», την πρώτη προσπάθεια της Intel στον σχεδιασμό

ενός υβριδικού επεξεργαστή με την λογική «big.LITTLE» της ARM αποτελούμενο από υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης πυρήνες στην ίδια συσκευασία.

Σε σύγκριση με την έκδοση ARM64 του ίδιου υπολογιστή με Qualcomm Snapdragon 8cx στο εσωτερικό, η έκδοση x64-64 ήταν πιο αργή και με μικρότερη διάρκεια μπαταρίας. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, στο HotHardware αναρωτήθηκαν αν τα Windows μπορούσαν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ των πυρήνων Tremont από τον υψηλής απόδοσης πυρήνα στον επεξεργαστή «Lakefield» και από ότι φαίνεται, κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό πέρυσι.

Τώρα, που η ιστοσελίδα απέκτησε πρόσβαση στην preview έκδοση των Windows 11 επανέλαβε τις μετρήσεις για να διαπιστώσει αν το νέο λειτουργικό της Microsoft είναι βελτιστοποιημένο για τέτοιου τύπου υβριδικές αρχιτεκτονικές.

Παρόλο που η έκδοση των Windows 11 που διέρρευσε ήταν μία έκδοση «preview», δεν είχε κανένα πρόβλημα να τρέξει κανονικά με τους drivers των υποσυστημάτων/ εξαρτημάτων του φορητού υπολογιστή για Windows 10 με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα να μπορέσει να προχωρήσει στις δοκιμές.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τα παρακάτω διαγράμματα, τα Windows 11 καταφέρνουν, άλλοτε σε μικρότερο βαθμό και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό, να ενισχύσουν την απόδοση του φορητού υπολογιστή αξιοποιώντας καλύτερα τον ισχυρό πυρήνα Sunny Cove του Core i5-L16G7 και τους χαμηλής κατανάλωσης τέσσερις πυρήνες Tremont με την single-threaded απόδοση να σημειώνει αύξηση της τάξης του 2% (Geekbench 5) έως και 8,2% (Cinebench R23) ή ακόμα και 10% (Browserbench Speedometer 2.0).


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα