Η λειτουργία Κλειδωμένων Φακέλων του Google Photos έρχεται σε όλα τα Android τηλέφωνα

Τα Locked Folders είχαν γίνει διαθέσιμα προηγουμένως αποκλειστικά στα Pixel smartphones.

Η λειτουργία Locked Folders (Κλειδωμένοι Φάκελοι) του Google Photos που επιτρέπει στον χρήστη να κρύψει ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο από τη βιβλιοθήκη του και να τα ασφαλίσει σε έναν φάκελο που ο ίδιος έχει πρόσβαση είτε μέσω κωδικού είτε μέσω βιομετρικών στοιχείων, έρχεται σε όλες τις συσκευές που τρέχουν Android 6 ή νεότερη

έκδοση. Η λειτουργία είχε κυκλοφορήσει αρχικά αποκλειστικά μόνο στα νεότερα Pixel smartphones τον περασμένο Ιούνιο. Η Google δεν έχει δώσει ακόμη ακριβής ημερομηνία διάθεσης, παρά μόνο ανέφερε ότι βρίσκεται καθοδόν.

Όταν και είχε αρχικά ανακοινώσει η Google τη λειτουργία Κλειδωμένων Φακέλων τον περασμένο Μάϊο στην εκδήλωση Google I/O, την είχε παρουσιάσει ως μία λειτουργία όπου οι γονείς θα μπορούσαν να κρύψουν κάποιες φωτογραφίες από τα παιδιά τους όπως για παράδειγμα ένα κουτάβι που μόλις αγόρασαν και ετοιμάζονται να κάνουν έκπληξη σε όλη την οικογένεια. Πιθανότατα όμως, αρκετοί χρήστες να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία για να αποθηκεύσουν άλλες πιο ευαίσθητες φωτογραφίες, όπως για παράδειγμα αυτές με τους αγαπημένους τους ανθρώπους και φίλους.

Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη αφού ο χρήστης πηγαίνοντας στο μενού Library > Utilities > Locked Folder μέσα στο Google Photos app, θα μπορεί να ενεργοποιήσεί τη σχετική λειτουργία. Η εφαρμογή κάμερας του Pixel μπορεί και αποθηκεύει απευθείας σε έναν Κλειδωμένο Φάκελο τις φωτογραφίες, αλλά για την ώρα δεν είναι σαφές αν αυτό θα μπορεί να συμβαίνει και σε όλα τα υπόλοιπα Android smartphones. Σημαντικό επίσης το γεγονός πως οι φωτογραφίες μέσα στα Locked Folders δεν αποθηκεύονται στο cloud.

Η κυκλοφορία των Κλειδωμένων Φακέλων ανακοινώθηκε ως μέρος μιας σειράς νέων δυνατοτήτων που έρχονται στο Android αυτό το φθινόπωρο. Άλλες νέες δυνατότητες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα χρήσης τηλεφώνων ως τηλεχειριστήρια για συσκευές Google TV και Android TV OS, καθώς και νέες λειτουργίες Android Auto και δυνατότητες προσβασιμότητας.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα