Οι απατεώνες κυριαρχούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

13:23 3/8/2022 - Πηγή: Insomnia

Μπορεί τα διάφορα κρυπτονομίσματα να διάγουν δύσκολη περίοδο, έχοντας χάσει σε μεγάλο βαθμό την αξία τους σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή, όμως οι απατεώνες που λυμαίνονται τον χώρο, κάνουν την κατάσταση για τους επενδυτές και δη τους πιο άπειρους εξ αυτών ακόμα πιο δύσκολη.

Όπως εξήγησαν αναλυτές θεμάτων ασφαλείας της GROUP-IB, αυτές τις μέρες βρίσκεται στα… ντουζένια της μία νέα κρυπτοαπάτη, μέσω της οποίας οι hackers επιδιώκουν να αποσπάσουν από τα θύματά

τους ένα ποσό γύρω στα €250. Το ποσό μπορεί να μη φαίνεται μεγάλο, σε σχέση με άλλες απάτες τουλάχιστον, όμως αν αναλογιστεί κανείς ότι οι απατεώνες που βρίσκονται πίσω από την εν λόγω κομπίνα χρησιμοποιούν περί τις 11.000 διευθύνσεις URL, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι ο τζίρος τους ξεφεύγει.

Όσο για το πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη απάτη, τα πράγματα είναι απλά. Οι hackers έχουν στήσει μία ψεύτικη επενδυτική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επενδύουν σε διάφορα κρυπτονομίσματα. Μάλιστα εγγυώνται μεγάλα κέρδη σε όσους εγγραφούν και ξεκινήσουν να τη χρησιμοποιούν. Το θύμα καλείται να κάνει μια κατάθεση με το ποσό να εμφανίζεται στον λογαριασμό του στο site, ώστε να ξεκινήσει τις επενδύσεις. Φυσικά από εκεί και πέρα τα πάντα είναι ψεύτικα: τα νούμερα που εμφανίζονται είναι τέτοια, ώστε να ωθήσουν το θύμα να επενδύσει ακόμα μεγαλύτερα ποσά, νιώθοντας ολοένα και πιο σίγουρο.

Όταν αποπειραθεί να κάνει την πρώτη του ανάληψη, τότε είναι που το πράγμα αποκαλύπτεται αφού η πλατφόρμα ζητά μία έξτρα πληρωμή, χωρίς ωστόσο να επιτρέπει την ολοκλήρωση της ενέργειας. Δυστυχώς για εκείνο, είναι ήδη αργά, αφού τα χρήματά του έχουν κάνει φτερά…

Η προώθηση της κομπίνας γίνεται όπως προείπαμε μέσα από ένα δίκτυο 11.000 διευθύνσεων, κλεμμένα προφίλ σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και την «υποστήριξη» από celebrities (οι οποίοι φυσικά δεν την έχουν δώσει ποτέ). Οι αναλυτές της GROUP-IB ισχυρίζονται ότι ακόμα και τώρα, πάνω από 5000 διευθύνσεις είναι ενεργές προωθώντας την απάτη σε χρήστες από διάφορες χώρες.
 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα