Το MacBook Air με M1 chip «σαρώνει» σε επιδόσεις, υπερισχύοντας πολλών προηγούμενων MacBook

Στοιχεία από το Geekbench δείχνουν πως κυριαρχεί στον πίνακα single-core επιδόσεων και τα δεν απέχει πολύ από την κορυφή σε multi-core benchmarks - πάντα συγκριτικά με άλλα Macs.

Τα Apple Silicon M1 chips είναι γεγονός και θα τροφοδοτούν τα νέα MacBook και Mac mini. Η Apple

έχει τονίσει με κάθε τρόπο τις επιδόσεις που θα προσφέρει και μέσα από το Geekbench, παίρνουμε μια ιδέα ως προς το τι ισχύει.

Εμφανίστηκαν τα πρώτα benchmarks και αφορούν το M1 chip ενός MacBook Air 8GB. Αγγίζει single-core σκορ της τάξεως του 1687 σε σχετικές δοκιμές και αντίστοιχα 7433 σε multi-core. Όπως φαίνεται από τις πληροφορίες της CPU που αναφέρει το Geekbench, η συχνότητά του ορίζεται στα 3.2GHz.

Συγκρίνοντάς το με τα υπόλοιπα MacBook και Mac, η βαθμολογία επιδόσεων σε single-core απέχει περίπου 400 πόντους από το δεύτερο μηχάνημα, το iMac 27" (mid 2020), ορίζοντας τό MacBook Air με M1 ως τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα. Τα μοντέλα με τα οποία συγκρίνεται αξιοποιούν διάφορους Intel επεξεργαστές, από i5 έως i9 όπως και Intel Xeon σε μερικές περιπτώσεις. Κάποια μοντέλα, μάλιστα, ενσωματώνουν high-end επεξεργαστές όπως ο Intel Core i9 10700K συχνότητας 3.8GHz.

Όσον αφορά τις multi-core επιδόσεις, κατατάσσεται τέταρτο κάτω από το ίδιο iMac, το iMac Pro (late 2017) και Mac Pro (late 2019) με τη σειρά. Συγκριτικά με το MacBook Pro 16" (late 2019), που ενσωματώνει έναν Intel Core i9-9980H ή HK, η «ψαλίδα» της διαφοράς είναι 600-900 πόντοι.

Βέβαια, πρέπει να έχουμε  κατά νου πως όλα τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά τις επιδόσεις του επεξεργαστή. Για παράδειγμα, είναι άγνωστο μέχρι στιγμής πώς αποδίδει σε επίπεδο γραφικών ενάντια π.χ. στο MacBook Pro 16" (late 2019) που χρησιμοποιεί ανεξάρτητη κάρτα γραφικών.

Επιπλέον, καθώς τα νέα MacBook Air και MacBook Pro θα διαφοροποιούνται ως προς τον σχεδιασμό -το Air θα είναι fanless ενώ το Pro θα έχει custom σύστημα ψύξης- υπάρχουν διαφορές επιδόσεων ακόμη και μεταξύ των δύο μοντέλων όπως αποκαλύπτεται από το αντίστοιχο benchmark τού MacBook Pro 13" με M1, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν το ίδιο chip. Σε single-core το σκορ του Pro ήταν λίγο υψηλότερο (1714 έναντι 1687) ενώ σε multi-core λίγο χαμηλότερο (6802 έναντι 7433). 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα