Επιχειρηματίας στο Βόλο έκοβε όλες τις αποδείξεις, αλλά έκρυβε (καλά) μία παρανομία - Η εξήγηση που έδωσε

14:03 26/3/2018 - Πηγή: seleo

Λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Βόλο και έκλεβε ρεύμα επί τέσσερα χρόνια. Κατηγορούμενος για ρευματοκλοπή βρέθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βολιώτης επιχειρηματίας.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατηγορήθηκε ότι «πείραξε» τον μετρητή, με αποτέλεσμα να ζημιώνει οικονομικά τη ΔΕΗ, με κατανάλωση ρεύματος από τον Μάιο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2015. Απολογούμενος στο δικαστήριο πάντως ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή

με τη ρευματοκλοπή και ότι βρήκε τον μετρητή έτσι όταν νοίκιασε το κατάστημα.

Εντούτοις, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Επισημαίνεται ότι τα κρούσματα κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στη Μαγνησία -όπως και πανελλαδικά- καθώς στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, έχουν τετραπλασιαστεί.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) εφαρμόζει από την αρχή του έτους αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, ο υπολογισμός της μη καταγραφείσας ενέργειας θα διενεργείται πλέον από τον ΔΕΔΔΗΕ με βάση τη Διοικητικά Οριζόμενη Τιμή, η οποία ορίζεται σε 150 ευρώ/MWh και προσαυξάνεται κατά 70% σε 255 ευρώ/ΜWh για τις περιπτώσεις των διαπιστωμένων ρευματοκλοπών. Επιπλέον οι παραβάτες θα επιβαρύνονται με το κόστος αποζημίωσης του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο κυμαίνεται ανάλογα με το είδος παροχής, από 300 έως 370 ευρώ χωρίς αντικατάσταση μετρητή, και από 425 έως 750 ευρώ με αντικατάσταση μετρητή.

Σε περίπτωση μη καταβολής του οφειλόμενου ποσού εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας από τους παραβάτες, ο ΔΕΔΔΗΕ θα διακόπτει την παροχή και δεν την επανασυνδέει μέχρι την ολοσχερή εξόφληση του ποσού, ενώ δύναται να επιβάλλει περιορισμούς για την πρόσβαση στο Δίκτυο μέσω άλλης παροχής.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου

Keywords
Τυχαία Θέματα