Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για διακομιδές του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κιλκίς

18:17 2/9/2018 - Πηγή: seleo
Το θέμα των καθυστερήσεων των δευτερογενών διακομιδών άρχισαν να αναδεικνύουν μέλη του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς και με τη σειρά της η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)…

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ στην καταγγελία της αναφέρει ότι: “Οι δευτερογενείς διακομιδές του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κιλκίς γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση. Ασθενείς που παίρνουν

εξιτήριο από το νοσοκομείο του Κιλκίς και δεν είναι σε θέση να πάνε σπίτι τους με ιδιωτικό μέσο, δεν έχουν χρήματα να απευθυνθούν σε ιδιωτικό ασθενοφόρο, περιμένουν έως και τρεις ολόκληρες ημέρες μετά το εξιτήριο στις κλινικές του Νοσοκομείου, για να έρθει ασθενοφόρο να τους παραλάβει”.

Ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής περιστατικά:

Παρασκευή 24/08/2018 (εξιτήριο), από την oρθοπαδική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς, ασθενής 80 ετών με χειρουργηθέν κάταγμα ισχίου, μεταφέρθηκε μετά από οκτώ ώρες με το ΕΚΑΒ στην οικία του στην πόλη του Κιλκίς.

Παρασκευή 24/08/2018 (εξιτήριο), από την ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς, ασθενής 74 ετών με χειρουργηθέν κάταγμα γόνατος, μεταφέρθηκε μετά από τρεις ημέρες με το ΕΚΑΒ στην οικία της στο χωριό Γαλλικός του Κιλκίς.

Την Παρασκευή 24/08/2018 (εξιτήριο), από την παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς, ασθενής 89 ετών μεταφέρθηκε μετά από τρεις ημέρες με το ΕΚΑΒ στην οικία του στο χωριό Χωρύγι του Κιλκίς.

Τρίτη 24/07/2018 (εξιτήριο), από την ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς, ασθενής 84 ετών με χειρουργηθέν κάταγμα ισχίου, μεταφέρθηκε μετά από 10 ώρες με το ΕΚΑΒ στην οικία του στο χωριό Γοργόπη Κιλκίς.

Τετάρτη 25/07/2018, ασθενής 85 ετών προσήλθε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών στις 15:50. Αφού εξετάστηκε και δόθηκαν οδηγίες επέστρεψε με το ΕΚΑΒ στην οικία του στο χωριό Μελάνθιο του Κιλκίς στις 23:30 (αναμονή εννέα ώρες).

Παρασκευή 27/07/2018, εσωτερικός ασθενής του νοσοκομείου Γουμένισσας προσήλθε το πρωί στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου Κιλκίς. Τέλειωσε στις 11:30. Επέστρεψε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γουμένισσας στις 19:30 μ.μ. (αναμονή οκτώ ώρες).

Παρασκευή 24/08/2018 (εξιτήριο), από την ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς, ασθενής 80 ετών με χειρουργηθέν κάταγμα ισχίου μεταφέρθηκε μετά από οκτώ ώρες με το ΕΚΑΒ στην οικία του στην πόλη του Κιλκίς.

Οι απαντήσεις της διευθύντριας του ΕΚΑΒ στις καταγγελίες
Το ΕΚΑΒ εξυπηρετεί όλα τα περιστατικά με προτεραιότητα στα επείγοντα και ύστερα στους ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο, ανέφερε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Αγγελική Τσιούπα, απαντώντας σε καταγγελίες της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σχετικά με καθυστερήσεις επτά ωρών έως τριών ημερών στις δευτερογενείς διακομιδές που αφορούν το νοσοκομείο του Κιλκίς (κυρίως ασθενών που έκαναν ορθοπεδικές επεμβάσεις).

«Πάντα φροντίζουμε να εξυπηρετούμε τα επείγοντα περιστατικά και από κει και πέρα ανάλογα με τις δυνατότητές μας εξυπηρετούμε τα εξιτήρια, τα οποία ελέγχονται και από τον συντονιστή γιατρό στη Θεσσαλονίκη και αν έχουν ένδειξη μεταφέρονται με το ασθενοφόρο. Δηλαδή σε ένα περιστατικό περιπατητικό, η επιστροφή στο σπίτι δεν θα γίνει με ασθενοφόρο, δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα.

Στον εσωτερικό κανονισμό μας τα περιστατικά που κατά προτεραιότητα εξυπηρετούμε είναι πολύ συγκεκριμένα, είναι ασθενείς με κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, καρκινοπαθείς, κατάγματα λεκάνης, βαριά εγκεφαλικά, κατακεκλιμμένοι. Θα εξυπηρετηθούν άνθρωποι που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Επίσης υπάρχει και μεγάλη κοινωνική ευαισθησία. Δηλαδή έναν υπερήλικα, ακόμη και αν δεν έχει ένδειξη, θα φροντίσουμε να τον πάρουμε. Τα εξιτήρια τα εξυπηρετούμε εφόσον είμαστε εντάξει με τα επείγοντα. Τα επείγοντα είναι εκεί που θα πρέπει να τρέξουμε γρήγορα, το εξιτήριο είναι μέσα στον υγειονομικό σχηματισμό. Ταλαιπωρείται κάποιες φορές ο κόσμος, το καταλαβαίνουμε, αλλά και οι δυνατότητες είναι περιορισμένες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Τσιούπα.

Παράλληλα υποστήριξε ότι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές και άτομα από συγκεκριμένη κλινική του Νοσοκομείου του Κιλκίς δημιουργούν προβλήματα από τότε που το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε από το Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη, διότι είχαν μάθει να χρησιμοποιούν το ασθενοφόρο σε κάθε περίπτωση, είτε ήταν ο ασθενής κατακεκλιμμένος είτε ήταν περιπατητικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα